Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Promocija romana “Srpsko srce Johanovo”

21 April 2024
1 min.
Promocija romana “Srpsko srce Johanovo”

Na Palama će danas biti predstavljen roman “Srpsko srce Johanovo” autora Veselina DŽeletovića zasnovan na istinitoj priči o trgovini organima otetih Srba na Kosovu i Metohiji i potresnom svjedočanstvu o mučenju i ubistvima Srba u ozloglašenoj “žutoj kući” u Albaniji.


“Prve podatke o tome proslijedio je Johan, Nijemac kojem je presađeno srpsko srce. Autor romana lično je upoznao Johana, kojem je presađeno srce Jovanovo, a koje je kupio na crnom tržištu organa da bi preživio”, saopšteno je iz Kulturno-sportskog centra Pale.

U saopštenju se ističe da je DŽeletović romanom “Srpsko srce Johanovo” izgradio najveći spomenik stradalim Srbima na Kosovu.

Roman je doživio više od 20 izdanja i preveden je na 12 jezika.

Promociju romana organizuje Pravoslavno humanitarno udruženje “Sveti Sava” sa Pala u saradnji sa Kulturno-sportskim centrom Pale.

Roman će biti predstavljen u Kulturno-sportskom centru Pale od 18.00 časova, a ulaz je slobodan.

SRNA

Povezani članci

Nikol Kidman dobila nagradu za životno djelo

Glumica Nikol Kidman dobila je nagradu za životno djelo Američkog filmskog instututa (AFI), čime je postala prva australijska glumica kojoj je dodijeljena ta nagrada. “Pivilegija je snimati filmove”, rekla je Kidman na ceremoniji dodjele nagrada, prenosi Tanjug pisanje BBC-ija. Glumici filma “Mulen Ruž”, prestižnu nagradu uručila je koleginica i trostruka oskarovka Meril Strip. Ostale zvijezde […]

Rambo Amadeus ima novu pjesmu (VIDEO)

​Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, ima novu pjesmu koja nosi naziv “Show Business”. Za potrebe ove numere napravljen je i spot, koji sadrži kadrove iz filmova “Metropolis” (1927.) i “Godzila” (1958.) “U ovoj epohi, koju trenutno živimo, šou biznis je ušao u sve pore društva. Ni biznis, ni politika, ni zdravstvo, ni obrazovanje, ništa […]