Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Nikol Kidman dobila nagradu za životno djelo

29 April 2024
1 min.
Nikol Kidman dobila nagradu za životno djelo

Glumica Nikol Kidman dobila je nagradu za životno djelo Američkog filmskog instututa (AFI), čime je postala prva australijska glumica kojoj je dodijeljena ta nagrada.

“Pivilegija je snimati filmove”, rekla je Kidman na ceremoniji dodjele nagrada, prenosi Tanjug pisanje BBC-ija.

Glumici filma “Mulen Ruž”, prestižnu nagradu uručila je koleginica i trostruka oskarovka Meril Strip.

Ostale zvijezde koje su prisustvovale ceremoniji bili su između ostalog i glumičin muž, pjevač Kit Urban i glumica Riz Viterspun.

Kidman je postala poznata u Holivudu 1990-ih, snimivši film “Dani groma”.

Prvu nominaciju za Oskara dobila je za film “Mulen Ruž” 2001. godine, pre nego što je osvojila Oskara za najbolju glumicu za film “Sati”, 2003. godine.

Povezani članci

Večeras u Palama projekcija ruskog filma “Ostrvo”

U okviru trećih “Majskih duhovnih svečenosti” u Kulturnom centru Pale večeras će biti prikazan ruski film “Ostrvo”. Film “Ostrvo” Pavela Lungina je duhovna psihološka drama, sa izvanrednim glumačkim ostvarenjem Petra Mamonova u ulozi jurodivog starca Anatolija, koji leči, predviđa budućnost, izgoni demone. Proćelav, krezub, u poderanoj mantiji i neumivenog lica, otac Anatolij, opterećen osećajem krivice, […]

Sutra u Matičnoj biblioteci promocija knjige “(O)čaj u šoljici kafe”

Matična biblioteka Istočno Sarajevo sutra organizije promociju knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek. Zbirka poezije (O)čaj u šoljici kafe je druga zbirka pjesnikinje, koja poezijom kao da razvija narativno pričanje, sklapajući puzle od više desetina mislenih iskri. Neobično zapletene emotivne pjesničke slike daju poeziji Sandre Alek stilski drugačiju dimenziju od uobičajenih poetskih osobina koji […]