Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Promovisani diplomci Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu

11 Jun 2024
2 min.
Promovisani diplomci Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Muzička akademija Univerziteta Istočno Sarajevo danas je promovisala 20 diplomiranih muzičara i 11 diplomiranih mastera muzičke umjetnosti, a na svečanosti je uručena i nagrada “Vojin Komadina” najboljim studentima u prethodnoj akademskoj godini.

Na svečanosti održanoj na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu priznanja su uručena i profesorima ove akademije koji su, prema riječima dekana Akademije Maje Žuže, ne samo u prethodnoj godini nego u 30 godina postojanja ove visokoškolske ustanove dali veliki doprinos njenom razvoju.

Podsjećajući da Muzička akademija slavi 30 godina postojanja i rada, Žuža je izrazila zadovoljstvo što će uskoro Akademija, njeni profesori i studenti dobiti nove prostorije i koncertnu dvoranu, za šta je zahvalila Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu, te gradu Istočnom Sarajevu.

“Od momenta preseljenja u novu zgradu studenti koji svakako postižu izvanredne rezultate na evropskom i svjetskom nivou imaće još bolje uslove za rad”, istakla je Žuža.

Kada je u pitanju perspektiva Akademije, Žuža je navela da su muzičari tražena struka, te najavila otvaranje trećeg ciklusa studija na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Svečanosti dodjele diploma i priznanja prisustvovao je i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić, koji je rekao da je Muzička akademija važna članica, a njeni profesori i studenti najbolji ambasadori Univerziteta.

“Gdje god su se pojavili na manifestacijama i takmičenjima ostvaruju najbolje rezultate, što su Vlada Republike Srpske i Grad Istočno Sarajevo prepoznali, tako da će Akademija u godini značajnog jubileja zajedno sa Rektoratom dobiti novu zgradu”, rekao je Kulić.

Kulić je dodao da je Muzička akademija bitna za identitet srpskog naroda, kao i ukras ovog Univerziteta, ukras Istočog Sarajeva i Republike Srpske.

Lana Perović, koja je završila prvi ciklus studija na Muzičkoj akademiji Odsjek klavir, ističe da je na Akademiji bilo divno studirati.

“Akademija nudi širok spektar znanja, veliki dijapazon sadržaja za napredak… divno iskustvo, dobri profesori”, rekla je Perovićeva, koja je upisala master studije u Novom Sadu.

Povodom krsne slave Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu jutros je u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog Svetu arhijerejsku liturgiju služio NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

SRNA

Povezani članci

Vatrogasci spasili muškarca koji je pao sa litice u provaliju kod Han Pijeska

Pripadnici Vatrogasne jedinice Han Pijesak uspjeli su prethodne noći spasiti muškarca P.L. (57) koji je pao sa litice u selu Mrkov kod Han Pijeska, rekli su Srni u Vatrogasnoj jedinici. Starješina Vatrogasne jedinice Bogdan Jovanović naglasio je da je ovo lice, čuvajući ovce u blizini sela Mrkov, najvjerovatnije palo sa litice u provaliju duboku četiri-pet […]

Hram Sabora Svetog Arhangela Gvrila sčpomenik rađanja Srpske i biser Pala

Hram predstavlja spomenik rađanja Republike Srpske jer je na Palama rođena Srpska, ali i zavjetnu crkvu za sve one ljude koji su dali živote, dijelove tijela i koji su morali da napuste svoja vjekovna ognjišta i dođu u ovaj grad. Mladi dolaze u hram, traže duhovnu podršku, traže Boga i to je posebno važno. Završetak […]