Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Pronađen eksploziv skriven u ikonama

02 April 2024
1 min.
Pronađen eksploziv skriven u ikonama

Spriječeno je krijumčarenje eksploziva skrivenog u pravoslavnim ikonama iz Ukrajine u Rusiju preko teritorije nekoliko evropskih država, saopšteno je danas iz ruske Federalne službe bezbjednosti /FSB/.

“FSB je uz saradnju sa Saveznom carinom zaustavila prekograničnni krijumčarski kanal za isporuku eksloziva u Rusiju iz Ukrajine preko teritorije nekoliko članica EU”, navodi se u saopštenju.

Eksploziv strane proizvodnje bio je skriven u pravoslavnim ikonama i drugim crkvenim predmetima, a pronađen je tokom pretrage automobila na graničnom prelazu u ruskom regionu Pskov.

FSB napominje da je uhapšena jedna osoba.

U saopštenju se dodaje da će organizatori i saučesnici u prekršaju, uključujući strane državljene, biti stavljeni na listu najtraženijih lica i da će biti krivično gonjeni u skladu sa ruskim zakonima.

Pronađeno je ukupno 27 eksplozivnih naprava kućne izrade koje su krijumčarene iz Ukrajine u Rusiju rutom preko Mađarske, Slovačke, Poljske, Litvanije i Letonije.

SRNA

Povezani članci

Izraelska vojska počela evakuaciju civila iz Rafe

Izraelske odbrambene snage /IDF/ počele su evakuaciju civila iz grada Rafa na jugu Gaze u okviru priprema za vojnu operaciju, piše “Tajms of Izrael”. Prema pisanju lista, “izraelska vojska je pozvala Palestince da se evakuišu iz istočnih dijelova Rafe, nedaleko od izraelske granice, uoči planirane ofanzive u oblasti u južnom Pojasu Gaze”. “Civili se pozivaju […]

Lavrov: Zapad hoće da slomi Srbe, Dodik se jedini u BiH bori za dejtonske principe

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da i dalje traju nastojanja da se Srbi slome pa se zbog toga pokušava izglasati rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, kao i da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jedini koji se u BiH bori za dejtonske pricipe. – Cilj da se slome Srbi još […]