Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Pronađen eksploziv skriven u ikonama

02 April 2024
1 min.
Pronađen eksploziv skriven u ikonama

Spriječeno je krijumčarenje eksploziva skrivenog u pravoslavnim ikonama iz Ukrajine u Rusiju preko teritorije nekoliko evropskih država, saopšteno je danas iz ruske Federalne službe bezbjednosti /FSB/.

“FSB je uz saradnju sa Saveznom carinom zaustavila prekograničnni krijumčarski kanal za isporuku eksloziva u Rusiju iz Ukrajine preko teritorije nekoliko članica EU”, navodi se u saopštenju.

Eksploziv strane proizvodnje bio je skriven u pravoslavnim ikonama i drugim crkvenim predmetima, a pronađen je tokom pretrage automobila na graničnom prelazu u ruskom regionu Pskov.

FSB napominje da je uhapšena jedna osoba.

U saopštenju se dodaje da će organizatori i saučesnici u prekršaju, uključujući strane državljene, biti stavljeni na listu najtraženijih lica i da će biti krivično gonjeni u skladu sa ruskim zakonima.

Pronađeno je ukupno 27 eksplozivnih naprava kućne izrade koje su krijumčarene iz Ukrajine u Rusiju rutom preko Mađarske, Slovačke, Poljske, Litvanije i Letonije.

SRNA

Povezani članci

Pad sistema širom svijeta: Obustavljeni letovi, blokirane kompanije, banke, mediji…

Niz australijskih kompanija, banaka, medija i aviokompanije prijavilo je danas da su izloženi masovnom sajber napadu. Letovi su otkazani na aerodromu u Sidneju, u supermarketima je nastala haotična situacija, a programi TV mreža su poremećeni usljed pada kompjuterskih sistema, prenosi Bi-Bi-Si. Samo nekoliko sati prije Australije, nekoliko američkih avio-kompanija je takođe prijavilo da mora da […]

Mediji: Bajden odustaje od kandidature, neće podržati Kamalu Haris

Američki predsjednik Džozef Bajden planira da za nekoliko dana odustane od predsjedničke kandidature, ali neće podržati potpredsjednika Kamalu Haris kao svoju zamjenu, javila je televizija “Njuzmaks”. Više izvora reklo je da je Bajden pristao da povuče svoju kandidaturu, što bi moglo da se dogodi već ovog vikenda, pri čemu je nedjelja najvjerovatniji dan. Za njega […]