Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Pronađen eksploziv skriven u ikonama

02 April 2024
1 min.
Pronađen eksploziv skriven u ikonama

Spriječeno je krijumčarenje eksploziva skrivenog u pravoslavnim ikonama iz Ukrajine u Rusiju preko teritorije nekoliko evropskih država, saopšteno je danas iz ruske Federalne službe bezbjednosti /FSB/.

“FSB je uz saradnju sa Saveznom carinom zaustavila prekograničnni krijumčarski kanal za isporuku eksloziva u Rusiju iz Ukrajine preko teritorije nekoliko članica EU”, navodi se u saopštenju.

Eksploziv strane proizvodnje bio je skriven u pravoslavnim ikonama i drugim crkvenim predmetima, a pronađen je tokom pretrage automobila na graničnom prelazu u ruskom regionu Pskov.

FSB napominje da je uhapšena jedna osoba.

U saopštenju se dodaje da će organizatori i saučesnici u prekršaju, uključujući strane državljene, biti stavljeni na listu najtraženijih lica i da će biti krivično gonjeni u skladu sa ruskim zakonima.

Pronađeno je ukupno 27 eksplozivnih naprava kućne izrade koje su krijumčarene iz Ukrajine u Rusiju rutom preko Mađarske, Slovačke, Poljske, Litvanije i Letonije.

SRNA

Povezani članci

Šestoro mrtvih u napadu u tržnom centru u Sidneju (VIDEO)

Pet osoba je ubijeno, a više ih je povrijeđeno u napadu nožem koji je izvršio muškarac u tržnom centru u blizini plaže Bondi u Sidneju, javili su australijski mediji. Napadača je ubila policija koja je saopštila da se dogodio ozbiljan incident i da su pripadnici snaga reda pucali na napadača. U saopštenju se dodaje da […]

Preminuo čuveni modni kreator Roberto Kavali

Poznati italijanski modni dizajner Roberto Kavali preminuo je danas u Firenci u 83. godini, javili su lokalni mediji. Kavali je postao poznat široj javnosti 1970. godine kada je imao svoju prvu modnu reviju u Parizu. Početkom sedamdesetih godina izmislio je i patentirao inovativni proces štampe na koži i otvorio je prvu manju radu “Limbo” u […]