Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

PU I.Sarajevo: Kažnjeno 127 vozača zbog alkohola

18 Jun 2024
1 min.
PU I.Sarajevo: Kažnjeno 127 vozača zbog alkohola

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja sankcionisali 127 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a 14 je uhapšeno jer je imalo više od 1,5 promila alkohola u krvi.

Tokom akcije u proteklih pet dana ukupno su kontrolisana 1.822 učesnika u saobraćaju, od kojih je 1.441 alkotestiran, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Ssarajevo.

Kod 77 vozača utvrđeno je od 0,31 do 0,80 promila alkohola u organizmu, a kod 33 vozača od 0,81 do 1,5 promila.

Evidentirano je i 577 prekršaja prekoračenja brzine vožnje.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Povezani članci

Osvećenje spomenika za 92 Ravnogoraca

 Na planini Kopito u blizini sela Sijerci kod Sokoca danas će biti osveštan spomenik za 97 ravnogoraca poginulih u ovom kraju u oktobru 1943. godine, najavljeno je iz Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske. Organizatori ne žele da bude zaboravljen događaj iz Drugog svjetskog rata kada je 97 pripadnika Cerskog četničkog korpusa Azbukovačke brigade poginulo u sukobu […]

Ljevnaić: Cijene karata biće prilagođene dostupnosti ski-staza

Direktor Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da će pred novu zimsku sezonu ispraviti grešku koju su im skijaši najviše zamjerali, tako da će cijena ski-karata biti u potpunosti prilagođena dostupnosti ski-staza. “Svjesni smo da smo prošle sezone imali određenih propusta, ali smo ove godine u potpunosti posvećeni da ispravimo te greške i […]