Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Putin: Cilj specijalne vojne operacije je zaštita same Rusije i njenih ljudi

25 Januar 2023
2 min.
Putin: Cilj specijalne vojne operacije je zaštita same Rusije i njenih ljudi

Cilj specijalne vojne operacije je zaštita ljudi i same Rusije od opasnosti koje pokušavaju da stvore na teritorijama koje Rusiji istorijski pripadaju, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin je povodom Dana ruskih studenata posjetio klaster “Lomonosov” Inovacionog naučno-tehnološkog centra Moskovskog državnog univerziteta.

– Cilj je, kako sam već mnogo puta govorio – zaštita ljudi, prije svega, zaštita same Rusije od onih opasnosti koje pokušavaju da stvore na teritorijama koje nam istorijski pripadaju. I mi to ne smijemo da dozvolimo – rekao je Putin tokom razgovora sa studentima.

Govoreći o ukrajinskoj vojsci, Putin je naveo da “protivnik nema nikakvog obzira, da je formirao kaznene odrede i da puca u leđa sopstvenim ljudima”.

– Nažalost, protivnik se ne obazire ni na šta. Pucaju svojim ljudima u leđa, čak su formirali kaznene odrede. Momci su pričali o tome nedavno, prije nedjelju dana. Naši su u jednom naseljenom mjestu bili svjedoci sledeće scene: protivnik je ispred, a pucaju na njega (s leđa). Pritom, kako kažu, to je bila jaka vatra, nisu im dozvoljavali povlačenje – rekao je Putin.

Kako je istakao, to čine neonacisti, ali sami ne izlaze u prve redove.

Rusija neće ukidati kulturu kao što čini Zapad

Ruski predsjednik je, takođe, istakao da Rusija neće živjeti bez svjetske kulture, za razliku od Zapada koji “ukida” Čajkovskog.

– Nikada nam nije ni palo na pamet da ukinemo Betovena ili Baha, O. Henrija i tako dalje, a tamo su se dosjetili da ukinu Čajkovskog. Pa neka žive bez Čajkovskog i bez Dostojevskog i bez Tolstoja, a mi nećemo živjeti bez svjetskih klasika – rekao je Putin.

Sputnjik

Povezani članci

Svijet može da odahne: Pronađena radioaktivna kapsula (VIDEO)

Australijske vlasti pronašle su danas radioaktivnu kapsulu čiji je nestanak u Zapadnoj Australiji izazvao masovnu potragu, naveo je državni ministar za vanredne situacije, prenosi Reuters. Za sada nije poznato gdje je tačno pronađena mini-kapsula koja se izgubila tokom transporta na razdaljini od 1.400 kilometara. Vojska je provjeravala kapsulu i ona će u četvrtak biti odnesena […]

Njujork tajms: Ruska spoljna trgovina na nivou prije rata, sankcije neefikasne

Ruska spoljna trgovina vratila se na nivo na kome je bila prije otpočinjanja rata u Ukrajini, a sankcije koje je Zapad uveo Moskvi nisu postigle željeni efekat ocjenjuje Njujork Tajms. Prema navodima američkog dnevnog lista, kompanije mnogih zapadnih zemalja nisu u potpunosti prekinule trgovinske veze sa Rusijom. Kako ističu, nedavno istraživanje švajcarskog Univerziteta Sent Galen […]