Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Putin: Nema prekida vatre do početka pregovora

04 Juli 2024
1 min.
Putin: Nema prekida vatre do početka pregovora

Rusija nikada nije bila protiv pregovora sa Ukrajinom, međutim, konflikt se ne može riješiti preko posrednika, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin na konferenciji za štampu kraju samita Šangajske organizacije za bezbjednost u Astani.

Putin je rekao da je prekid vatre na liniji razdvajanja nemoguć do početka mirovnih pregovora sa Ukrajinom.

Moskva ne može da proglasi prekid vatre u nadi da će druga strana preduzeti pozitivne korake, naglasio je on.

– Ne možemo dozvoliti da neprijatelj iskoristi ovaj prekid vatre kako bi poboljšao svoju poziciju – rekao je Putin o pristupu štampe ruskim medijima.

Rusija ozbiljno razmatra izjavu Donalda Trampa da može da zaustavi konflikt u Ukrajini.

Kako ističe, on nije upoznat sa prijedlogom Trampa o završetku sukoba.

On je još jednom istakao da rukovodstvo Ukrajine nema legitimitet. Putin smatra besmislenim obraćanje direktno Vrhovnoj radi, pošto većina njenih poslanika sluša nelegitimnoj vladi u Ukrajini.

Sputnjik

Povezani članci

Kivni na Budimpeštu: Mađarskoj žele oduzeti predsjedavanje EU

NJemačka smatra da postoji opcija oduzimanja predsjedavanja EU od Mađarske, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Sebastijan Fišer. On je ocijenio da je Budimpešta nanijela “veliku štetu” u prvih 12 dana svog mandata. “Da vidimo kako se nastavlja mađarsko predsjedavanje Savjetom. Sada je 12. dan i već je nanesena velika šteta”, rekao je Sebastijan Fišer […]

U urušavanju škole u Nigeriji 22 učenika poginula, 132 spasena iz ruševina

Najmanje 22 učenika je poginulo u Nigeriji kada se srušila dvospratna školska zgrada u centralnom dijelu zemlje, saopštile su lokalne vlasti. Pod ruševinama su bila zarobljena 154 učenika, a 132 su spasena i smještena u bolnice zbog povreda, izjavio je portparol policije u nigerijskoj saveznoj državi Plato, gdje se incident dogodio u petak, prenosi Skaj […]