Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Reprezentacija Republike Srpske putuje u Kazan na igre BRIKS-a

11 Jun 2024
1 min.
Reprezentacija Republike Srpske putuje u Kazan na igre BRIKS-a

Reprezentacija Republike Srpske danas putuje u Kazanj gdje će do 23. juna na Igrama BRIKS-a u ovom ruskom gradu, odmjeriti snage u osam disciplina.

Tim povodom, na platou nacionalnog teniskog centra u Banjaluci, priređen im je svečani ispraćaj.

Član reprezentacije Republike Srpske Marina Kurteš sigurna je da će sportisti iz Srpske dati veliki maksimum i da će se pokazati u što boljem svjetlu.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik je istakao da je ovo istorija – činjenica da Republika Srpska na reprezentativnom nivou učestvuje na igrama BRIKS-a, najvažnije svjetske organizacije zemalja u svakom smislu.

Naglasio je da su ove igre, predigra za ono što će se dešavati na političkom nivou, na samitu BRIKS-a u oktobru.

RTRS

Povezani članci

Raspored takmičenja za srpske olimpijce: Pogledajte ko nastupa tokom vikenda

 Takmičenja na Olimpijskim igrama su već počela, a Srbija će za vikend imati nekoliko predstavnika koji će se boriti u Parizu. Program  će otvoriti Milica Nikolić, srpska džudistkinja, koja će oko 10 časova biti u prvoj borbi na Igrama. Ona će u kategoriji do 48 kilograma za protivnicu imati Marušu Štangar iz Slovenije. Mikec će […]

Za vikend “Jahorina ultra trejl”

Jubilarni 10. “Jahorina ultra trejl” okupiće ovog vikenda takmičare iz svih dijelova svijeta u četiri trke, najavljeno je iz Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina”. Svaka trka je jedinstvena proslava ljepote prirode, povezujući najljepše krajeve Republike Srpske, BiH u cjelinu. Na “Jahorina ultra trejlu” snaga, izdržljivost i odlučnost se bogato nagrađuju, pa će takmičari imati priliku da […]