Ravna planina banerRavna planina baner

Bilbord

Rodnu ravnopravnost i jednakost polova u lokalnim zajednicama podići na viši nivo(VIDEO)

25 Septembar 2023
2 min.
Rodnu ravnopravnost i jednakost polova u lokalnim zajednicama podići na viši nivo(VIDEO)

Savez opština i gradova Republike Srpske i Centar za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Srpske potpisali su danas u Banjaluci memorandum o zajedničkoj saradnji, koja ima za cilj podići svijest o rodnoj ravnopravnosti i jednakosti polova u svim lokalnim zajednicama.

Direktorica Centra Mirjana Lukač rekla je da je ovo kruna višegodišnje saradnje koju imaju sa Savezom opština i gradova.

Oni su moćna organizacija, s obzirom na činjenicu da su pod njihovom ingerencijom sve opštine i gradove. Cilj je da da radimo s njima na promovisanju rodne jednakosti i na ravnopravnosti polova – rekla je Lukačeva.

Generalni sekretar Saveza opština i gradova RS Aco Pantić kazao je da će zajedno sa Centrom potpisanjem memorandum na jačanje jednakosti polova.

BiH je tradicionalno društvo, gdje postoje stereotipi a naša je namjera da kroz lokalne institucije ukažemo na važnost rješavanja problema.

Naša je namjera i želja da se ravnopravnost polova integriše u lokalne strategije razvoja opština i gradova. Ova pitanja su u fokusu javnosti, nasilje nad ženama, u porodici, seksualno nasiljei mobing na radnom mjestu – rekao je Pantić.

Sručni saradnik za odnose s javnošću iz Saveza opština i gradova Vladislava Popović Đorđić podsjetila je da je konkurs za sve medije da pošalju priloge/ tekstova od maja do oktobra u toku, te će najbolji biti nagrađeni. – Istakli smo pet teme koje su značajne za život u lokalnoj zajednici, a konkurs je otvoren do 8.oktobra – rekla je Popović Đorđić.

Povezani članci

Popusti u Termagu za Ski opening na Jahorini

Hotel Termag je za Ski opening na Jahorini pripremio sjajne popuste. Za tri noćenja popust na smještaj je 10%, popust na wellness paket u sobama je 50%, dok su u apartmanima wellness i spa gratis. Popust na ski rental je 20%. Parking i WiFi su besplatni. Za rezervacije od četiri do šest noćenja popust na […]

MAXBET pripremio novi paket dobrodošlice

MAXBET je pripremio novi PAKET DOBRODOŠLICE! Registruj se danas, igraj besplatno narednih 10 dana! Sjajno, zar ne? Ali to nije sve. Možete izabrati iznos koji će vam biti poklonjen tokom narednih 10 dana, počevši od prvog depozita koji uplatite. Igranje je jednostavno, možete se upustiti u uzbudljivu avanturu slotova i pokušati osvojiti velike dobitke ili […]