Ravna planina banerRavna planina baner

Bilbord

Rodnu ravnopravnost i jednakost polova u lokalnim zajednicama podići na viši nivo(VIDEO)

25 Septembar 2023
2 min.
Rodnu ravnopravnost i jednakost polova u lokalnim zajednicama podići na viši nivo(VIDEO)

Savez opština i gradova Republike Srpske i Centar za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Srpske potpisali su danas u Banjaluci memorandum o zajedničkoj saradnji, koja ima za cilj podići svijest o rodnoj ravnopravnosti i jednakosti polova u svim lokalnim zajednicama.

Direktorica Centra Mirjana Lukač rekla je da je ovo kruna višegodišnje saradnje koju imaju sa Savezom opština i gradova.

Oni su moćna organizacija, s obzirom na činjenicu da su pod njihovom ingerencijom sve opštine i gradove. Cilj je da da radimo s njima na promovisanju rodne jednakosti i na ravnopravnosti polova – rekla je Lukačeva.

Generalni sekretar Saveza opština i gradova RS Aco Pantić kazao je da će zajedno sa Centrom potpisanjem memorandum na jačanje jednakosti polova.

BiH je tradicionalno društvo, gdje postoje stereotipi a naša je namjera da kroz lokalne institucije ukažemo na važnost rješavanja problema.

Naša je namjera i želja da se ravnopravnost polova integriše u lokalne strategije razvoja opština i gradova. Ova pitanja su u fokusu javnosti, nasilje nad ženama, u porodici, seksualno nasiljei mobing na radnom mjestu – rekao je Pantić.

Sručni saradnik za odnose s javnošću iz Saveza opština i gradova Vladislava Popović Đorđić podsjetila je da je konkurs za sve medije da pošalju priloge/ tekstova od maja do oktobra u toku, te će najbolji biti nagrađeni. – Istakli smo pet teme koje su značajne za život u lokalnoj zajednici, a konkurs je otvoren do 8.oktobra – rekla je Popović Đorđić.

Povezani članci

Popusti u Termagu za Ski opening na Jahorini

Hotel Termag je za Ski opening na Jahorini pripremio sjajne popuste. Za tri noćenja popust na smještaj je 10%, popust na wellness paket u sobama je 50%, dok su u apartmanima wellness i spa gratis. Popust na ski rental je 20%. Parking i WiFi su besplatni. Za rezervacije od četiri do šest noćenja popust na […]

Rodnu ravnopravnost i jednakost polova u lokalnim zajednicama podići na viši nivo(VIDEO)

Savez opština i gradova Republike Srpske i Centar za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Srpske potpisali su danas u Banjaluci memorandum o zajedničkoj saradnji, koja ima za cilj podići svijest o rodnoj ravnopravnosti i jednakosti polova u svim lokalnim zajednicama. Direktorica Centra Mirjana Lukač rekla je da je ovo kruna višegodišnje saradnje koju imaju sa […]