Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Rogatica: Usvojen program rada načelnika

29 Februar 2024
3 min.
Rogatica: Usvojen program rada načelnika

Skupština opštine Rogatica usvojila je Program rada načelnika opštine za ovu godinu u kojem je definisano 27 tačaka, što su ujedno i ciljevi razvoja lokalne zajednice, te poboljšanje ukupnog kvaliteta društvenog života u svim oblastima.


U programu rada načelnika kao prioriteti našli su se i izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u Novom naselju u Rogatici, završna faza vodovodnog sistema Plješevica, Ćemanovići i Seljani, te unapređenja vodovodne i kanalizacione mreže u naseljima Zakula, Kruščica i jednoj od ulica.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić rekao je novinarima da je za svaki od ovih projekata pripremljena dokumentacija, što je bitno kod brzog apliciranja na javne konkurse i pozive.

On je rekao i da su se neki projekti mogli kreditirati po povoljnim uslovima sredstvima Vlade Saudijske Arabije, o čemu je nedavno razgovarano u Vladi Republike Srpske.

Jagodić je naglasio da je najveće investicije na području opštine Rogatica u prošloj godini pomogla Vlada Republike Srpske i maksimalno ih podržavala.

On je podsjetio da za ovu godinu u opštinskom budžetu ima više od milion KM za investiranje, što nisu značajna sredstva za ove namjene, te dodao će sredstva za krupne investicije pokušavati obezbijediti na razne načine, kako bi što je više moguće bili realizovani planirani projekti.

Jagodić je nakon skupštinske sjednice izrazio nadu da će i ove godine rogatička opština biti obuhvaćena programom finansijke pomoći Vlade Srbije, kao i ranije, te da očekuje podršku i u realizaciji velikih kapitalnih investicija u oblasti vodosnabdijevanja sa izvorišta Bereško vrelo, projektu vrijednom 3,5 miliona KM.

On je rekao novinarima da će realizacijom ovog projekta stanovništvo Rogatice i okolnih naselja dobiti vodu gravitacionim prirodnim padom bez pumpi, čestih prekida, kvarova i povećanih troškova distribucije.

Jagodić je najavio da će opština Rogatica završiti projekat vodosnabdijevanja, te prije toga ubrazano riješiti i pitanje imovinskih odnosa na području kojim prolazi glavni vod.

On je naglasio da je u toku realizacija druge faze projekta Gradske tržnice u Rogatici u koju se ulaže 350.000 KM, te nastavak izgradnje sportske dvorane za šta je do sada izdvojen milion KM.

Jagodić je naveo da je u usvojenom vrlo ambicioznom Programu rada načelnika za ovu godinu definisano 27 tačaka, što su ujedno i ciljevi razvoja lokalne zajednice, te poboljšanje ukupnog kvaliteta društvenog života u svim oblastima.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Rogatica usvojen je i Program korištenja sredstava od vodnih naknada u ovoj godini, te više izvještaja o radu opštinskih inspektora i komunalne policije.

Na sjednici je razmatrana informacija o radu Skupštine opštine i informacija o stanju stočnog fonda i ostvarenim novčanim podsticajima za razvoj poljoprivrede i sela u prošloj godini.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Istovremeni ataci na Srpsku i Srbiju trasiraće odnose u regionu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da će rezolucija o Srebrenici i pokušaji da samoproglašeno Kosovo postane član Savjeta Evrope koji se dešavaju u gotovo identično vrijeme obilježiti i trasirati odnose Srba sa drugim narodima u regionu. “Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u pravu kada govori da je riječ o dva događaja u […]

Narodni miting “Srpska te zove” 18. aprila u Banjaluci; Simbol otpora onima koji žele da pokore slobodarski duh našeg naroda

Republika Srpska se nalazi pod najvećim udarima u svojoj poslijeratnoj istoriji. Sve ono za šta su se u Odbrambeno – otadžbinskom ratu borili i izborili najbolji sinovi naše Republike, danas žele da nam u miru oduzmu. I nije im dovoljno to što pokušavaju da nam otmu ono od čega živimo, našu imovinu, resurse, šume, rijeke […]