Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Rolan Garos: Neće biti nikakve kazne

30 Maj 2023
1 min.
Rolan Garos: Neće biti nikakve kazne

Organizatori Rolan Garosa neće kazniti srpskog tensera Novaka Đokovića zbog poruke kojom je podržao Srbe na Kosovu i Metohiji i pozvao ne zaustavljanje nasilja.


“Ne postoje zvanična pravila na grend slemu koja kažu šta igrači smiju, a šta ne smiju da pišu i govore. Teniski savez Francuske neće se više oglašavati po ovom pitanju niti pokretati ikakve postupke”, saopštili su organizatori gren-slema.

Teniska federacija samoproglašenog Kosova, koja se žalila Rolan Garosu, najavila je da će od ATP tura tražiti kaznu za Đokovića.

“Nisam političar i nemam nameru da ulazim u političke debate. Mnogo me boli kao Srbina to što se događa na Kosovu, naši ljudi su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo. Osećam odgovornost kao javna ličnost i sin čoveka koji je rođen na Kosovu. Osećam potrebu da pokažem podršku i celoj Srbiju. Ne znam šta budućnost donosi za srpski narod i Kosovo, ali je vrlo potrebno da se pokaže podrška”, rekao je Đoković juče na konferenciji za novinare u Parizu poslije pobjede nad Aleksandrom Kovačevićem.

SRNA

Povezani članci

Počelo odbrojavanje posljenjih 100 dana do početka igara

Sat na Ajfelovom tornju danas je počeo da odbrojava još 100 dana do početka Olimpijskih igara u Parizu. Plamen za Olimpijske igre u Parizu upaljen je nešto ranije na drevnom mjestu Olimpiji odakle će krenuti na tromjesečni put ka francuskoj prijestonici, gdje će 26. jula biti ceremonija otvaranja. Baklja će 8. maja stići u francusku […]

Prva liga Srpske: Jahorina čeka rivala u finalu

Košarkaši Jahorine prvi su finalisti plej-ofa Prve lige Republike Srpske nakon što su sa 2:0 u finalu nadigrali Akademac. Drugu utakmicu ekipa iz Pala dobila je rezultatom 66:62, pa će prvi put igrati za titulu, a do pobjede su je predvodili Džejvion Mej i Aleksa Čovičković sa po 16 poena, dok je Nemanja Okiljević imao […]