Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

“Romanijsko veče” u Beogradu

02 Jun 2023
1 min.
“Romanijsko veče” u Beogradu

 Udruženje “Romanija” organizuje u Beogradu zavičajno druženje “Romanijsko veče” i poziva sve zainteresovne sa područja opština Sokolac, Pale, Rogatica i Han Pijesak da im se pridruže.


Prema programu zavičajnog druženja Romanijaca u Beogradu, planiran je cjelovečernji muzički i kulturno-zabavni program.

Iz Udruženja pozivaju prijatelje, poštovaoce rada i simpatizere, te predstavnike lokalnih uprava, srodnih udruženja i zainteresovane pojedince sa područja pomenutih opština da im se pridruže u restoranu “Inter Holivud” na Novom Beogradu večeras od 18.00 časova.

Udruženje “Romanija” osnovno je u maju 2021. godine u Beogradu, kao zavičajno udruženje koje okuplja lica sa područja opština Sokolac, Pale, Rogatica i Han Pijesak.

SRNA

Povezani članci

Na palama predstavljena knjiga Jelene Guskove o spoljnoj politici Rusije na Balkanu

Na Palama je sinoć predstavljeno drugo dopunjeno izdanje knjige “Spoljna politika Rusije u godinama jugoslovenske krize 1985-1995” člana Ruske akademije nauka Jelene Guskove, koja istakla da se raduje što knjigu promoviše u Republici Srpskoj, koja je izdržala borbu za svoj opstanak i pokazala herojstvo, kada joj Rusija, nažalost, nije pomogla. Guskova je rekla da u […]

U utorak u Istočnom Sarajevu maskenbal pod nazivom “Glavni junak jedne knjige”

Dječija biblioteka Istočno Sarajevo, povodom Međunarodnog dana dječije knjige – 2. aprila, organizuje maskenbal pod nazivom „Glavni junak jedne knjige“, na kom će djeca pokazati ko su glavni junaci sa kojima se poistovjećuju, sa kojim likom dijele radost ili tugu i koga vole da imitiraju. „Cilj je da se širom svijeta pošalje jedinstvena poruka – […]