Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Ruski poslanici pozvali na prekid vjerske diskriminacije

29 Mart 2023
1 min.
Ruski poslanici pozvali na prekid vjerske diskriminacije

Savjet Ruske Federacije pozvao je parlamente zemalja širom svijeta da zahtijevaju od Ukrajine da prekine vjersku diskriminaciju.


“Savjet poziva parlamente stranih zemalja i međunarodne parlamentarne ogranizacije da zauzmu principijelan stav i zahtijevaju od zvaničnog Kijeva da vrati Ukrajinu na put poštovanja međunarodnih obaveza i prekine politiku diskriminacije vjernika i skrnavljenje svetinja”, navodi se u saopštenju Savjeta Ruske Federacije.

Ruski poslanici osudili su i namjeru Kijeva da liše Ukrajinsku pravoslavnu crkvu jedne od najvećih svetinja – manastira Kijevsko-pečerska lavra.

SRNA

Povezani članci

Suđenje Trampu: Desetine potencijalnih porotnika nije izabrano zbog pristrasnosti

Više desetina potencijalnih kandidata za članove porote u procesu protiv Donalda Trampa zbog tajnih isplata novca porno zvijezdi Stormi Danijels, nije izabrano jer su rekli da ne mogu nepristrasno da odluče da li je bivši predsjednik SAD kriv ili nevin po krivičnoj optužbi. Na početku istorijskog suđenja, prvog u kome učestvuje bivši predsjednik SAD, sudija […]

Napad nožem u crkvi u Sidneju proglašen terorističkim aktom

Policija u Australiji saopštila je danas da je napad nožem u crkvi u Sidneju vjerski motivisan “teroristički čin”, prenosi BBC. Šesnaestogodišnji dječak uhapšen je nakon što su vjerski lider, sveštenik i vjernici napadnuti juče tokom službe u crkvi Hrista dobrog pastira na zapadu Sidneja.  Lokalni mediji prenose da su napadnuti sveštenik koga su imenovali kao oca […]