Ravna planina banerRavna planina baner

Tema

Ružičić o pronalasku zlata u Jezeru: Čekamo procjene

05 Februar 2023
1 min.
Ružičić o pronalasku zlata u Jezeru: Čekamo procjene

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić istakla je da je pozitivna informacija da na teritoriji opštine postoji mogućnost pronalaska zlata, ali da treba sačekati konačne rezultate geološkog istraživanja, a nakon toga i studijske procjene struke.

Ružičićeva je precizirala da su određene kompanije upoznale rukovodstvo opštine sa informacijom da su na određenim lokalitetima pronađene visoke koncentracije metala koje upućuju na mogućnost da je riječ o zlatu, što je iz ugla geološkog istraživanjima na ovim prostorima rijetka pojava.

-Kontaktirali smo Ministrastvo energetike i rudarsta Srpske gdje su nam rekli da očekuju zvanične informacije kompanije po pitanju odrđenih analiza. Uskoro očekujemo zvaničnu informaciju, jer je riječ o vijesti koja je izazvala veliku pažnju javnosti – rekla je Ružičićeva za Radio-televiziju Republike Srpske.

Ona je ocijenila da je sve to lijep način da se ponovo čuje za Jezero kao jednu od najljepših lokalnih zajednica i, kako kaže, sigurno mjesto koje ima budućnost.

Kompanija “Likos Metals” saopštila je nedavno da su dosadašnji laboratorijski rezultati geoloških istraživanja na području opštine Jezero pokazali visoke sadržaje zlata.

-Na tri lokacije na teritoriji opštine Jezero potvrđeni su visoki sadržaji zlata na kontaktima različitih litoloških jedinica i do nevjerovatnih 27,5 grama po ton – saopšteno je iz ove kompanije.

SRNA

Povezani članci

Loša vijest za korisnike kredita: Euribor dostigao “crnu granicu”, očekuje sa rast visine rate

Euribor, kamata za koju su vezani svi krediti u evrima, dostigla je “crnu granicu” od 3 odsto. Upravo se od te stope i granice najviše strahuje, jer se pokazala kao najkritičnija za vrijeme svjetske ekonomske krize 2008. godine. Stručnjaci su podijeljenog mišljenja jedni smatraju da će euribor ostati na nivou od 3 odsto, a drugi […]

Punoljetstva slave ko da svadbu prave

Sale svečanih salona u Srpskoj osim svadbi i krštenja sve češće pune i proslave 18. rođendana, koje su prema riječima sociologa, postale stvar prestiža pa roditelji izdvajaju i po više hiljada maraka da pred mnogobrojnim zvanicama obilježe punoljetstvo. Trenutak kada se zakorači u svijet odraslih oduvijek je bio značajan, ali trend da se ta životna […]