Ravna planina banerRavna planina baner

Tema

Ružičić o pronalasku zlata u Jezeru: Čekamo procjene

05 Februar 2023
1 min.
Ružičić o pronalasku zlata u Jezeru: Čekamo procjene

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić istakla je da je pozitivna informacija da na teritoriji opštine postoji mogućnost pronalaska zlata, ali da treba sačekati konačne rezultate geološkog istraživanja, a nakon toga i studijske procjene struke.

Ružičićeva je precizirala da su određene kompanije upoznale rukovodstvo opštine sa informacijom da su na određenim lokalitetima pronađene visoke koncentracije metala koje upućuju na mogućnost da je riječ o zlatu, što je iz ugla geološkog istraživanjima na ovim prostorima rijetka pojava.

-Kontaktirali smo Ministrastvo energetike i rudarsta Srpske gdje su nam rekli da očekuju zvanične informacije kompanije po pitanju odrđenih analiza. Uskoro očekujemo zvaničnu informaciju, jer je riječ o vijesti koja je izazvala veliku pažnju javnosti – rekla je Ružičićeva za Radio-televiziju Republike Srpske.

Ona je ocijenila da je sve to lijep način da se ponovo čuje za Jezero kao jednu od najljepših lokalnih zajednica i, kako kaže, sigurno mjesto koje ima budućnost.

Kompanija “Likos Metals” saopštila je nedavno da su dosadašnji laboratorijski rezultati geoloških istraživanja na području opštine Jezero pokazali visoke sadržaje zlata.

-Na tri lokacije na teritoriji opštine Jezero potvrđeni su visoki sadržaji zlata na kontaktima različitih litoloških jedinica i do nevjerovatnih 27,5 grama po ton – saopšteno je iz ove kompanije.

SRNA

Povezani članci

Krečenje stana od 50 kvadrata oko 600 maraka

Stanovnici Srpske koji se ovog proljeća upuste u renoviranje kuće ili stana samo za usluge krečenja moraće izdvojiti i 20 odsto više novca nego lani, a rast troškova natjerao je i druge majstore da promijene cjenovnike. Krečenje je jedan od osnovnih proljetnih radova u kući, a za osvježenje prostorije od 50 kvadrata u najvećem gradu […]

Nevjerovatno: U ovom gradu u BiH ima čak 150 milionera

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije preduzetnika u BiH Samir Vildić, iznio je jedan nevjerovatan podatak. Kako je rekao, u Živinicama živi više od 150 milionera, dok je Kakanj grad sa više od 40 milionera. Prema njegovim riječima, statistički (odnosno procentualno prema broju stanovnika) Živinice imaju mnogo više milionera nego Berlin, odnosno imaju isto milionera kao jedan […]