Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Šekara: O “poštenom” Nenadu Vukoviću najbolje govori revizorski izvjestaj

21 Septembar 2022
2 min.
Šekara: O “poštenom” Nenadu Vukoviću najbolje govori revizorski izvjestaj

 Kada formalni zamjenik predsjednika PDP-a i bivši gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković pominje podmetačine, spinove, novac, javne resurse i štošta još što se onome ko se time koristi “odbija u lice”, onda se zna da to govori iz ličnog gubitničkog iskustva, koje je posljednji put utvrdio u trci za načelnika opštine Pale, rekao je član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara.


“Kada politički princ Valijant paljanskog PDP-a sa okruglog stola kralja fantazije Branislava Borenovića, u kojem je inače omražen i skrajnut do mjere da mu nije dozvoljena kandidatura za bilo šta zbog čega se i savio oko skuta Jelene Trivić, pomene bilo kakva trošenja javnog novca, možete samo da pljucnete tri puta i prelistate, recimo, revizorski izvještaj o radu Gradske uprave Istočno Sarajevo iz perioda dok je njome upravljao i vidjećete o kakvoj ‘poštenjačini’ je riječ, a u moru negativnih stavki pronaći i to da se jedna i samo jedna konferencija za novinare, za koju svi znamo da je redovna stvar, može prikazati i kao trošak od nekih desetak hiljada maraka”, istakao je Šekara.

On je dodao da o istraživanjima ne bi govorio ovog puta, jer tek je tu ovaj lokalni političar sa manirima pomenutih engleskih vitezova super precizan, informisan i tačan toliko da je sopstveni poraz krstio izvjesnom pobjedom danima i mjesecima prije “konačnog obračuna”.

“Što se tiče njegovih komentara o sastanku Milorada Dodika i predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, preporučujem mu da pročita saopštenje zvaničnog Kremlja ili presluša ono što govori veliki svjetski lider da bi znao da razazna razliku između dijaloga i monologa, te čuo šta zaista kaže ruski predsjednik, pošto potpuno razumijemo da to ne mogu da gledaju isfrustrirani likovi kojima je najveći javni domet susret sa lažnim visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom ili nekim od zapadnih činovnika iz trećeg ešalona”, rekao je Šekara.

On je rekao da će SNSD priznati Vukoviću da je u pravu kada pominje da Republiku Srpsku poslije 2. oktobra očekuje sloboda, što zaista jeste pobjeda Milorada Dodika, Željke Cvijanović i SNSD-a, a ne opozicione garniture podanika koji bi institucionalni kapacitet Republike Srpske i njegovu snagu podredili interesima onih koje priznaju i prihvataju, a koji u budućnosti ne računaju na Srpsku i konstitutivnost srpskog naroda, već ovdje žele da stvore ustavno preuređenu, građansku i unitarnu državu BiH.

SRNA

Povezani članci

Vladika Hrizostom osveštao crkvu u Bjelosavljevićima

Njegovo visokopreostveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom osveštao je danas novoizgrađenu crkvu posvećenu Svetom velikomučeniku Prokopiju u Bjelosavljevićima kod Sokoca. Vladika Hrizostom je, obraćajući se velikom broju okupljenih vjernika, istakao da je ovo veliki istorijski događaj za ovo selo i Srpsku pravoslavnu crkvu. Mitropolit dabrobosanski je istakao da su prošli vijekovi molitve, čežnje, čekanja i nadanja da […]

Služen parastos poginulim borcima Srpske garde Ilidža

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnoj Ilidži danas je služen parastos za 18 poginulih pripadnika Srpske garde Ilidža, elitne jedinice Ilidžanske brigade Vojske Republike Srpske, koja je formirana prije 30 godina. Pripadnik Srpske garde Ilidža Miroslav Lučić podsjetio je da je 1. oktobra 1992. godine ova jednica formirana na osnovu odluke komande […]