Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Širenje znanja o pokretu Crvenog krsta

08 April 2024
1 min.
Širenje znanja o pokretu Crvenog krsta

Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske danas su u osnovnim školama “Sveti Sava” u Istočnom Novom Sarajevu i “Petar Petrović Njegoš” u Istočnoj Ilidži organizovali radionice kako bi upoznali mlade sa pokretom i animirali ih da se učlane.

Saradnik za informisanje u Crvenom krstu Miljan Rašević istakao je da predavanja po školama organizuju povodom Nedjelje Crvenog krsta koja se obilježava od 8. do 15. maja, a njihov cilj je da animiraju mlade i pozovu ih da se učlane.

On je dodao da su posjetili školu u Rogatici, planiraju da posjete i škole u Sokocu, Han Pijesku i Palama, navodeći da će opštinske i gradske organizacije organizovati predavanja u svim gradovima i opštinama u Srpskoj.

Profesor istorije u Osnovnoj školi “Sveti Sava” Miljan Maksimović kaže da duži niz godina u saradnji sa Crvenim krstom organizuju razna takmičenja i predavanja kako bi upoznali mlađe naraštaje o značaju Crvenog krsta.

Maksimović smatra da je Crveni krst jedan od načina kako da se mlađi naraštaji nauče solidarnosti prema drugim osobama.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić: Ljetna predsezona na Jahorini uz znatno niže cijene smještaja (VIDEO)

Ljetna predsezona na Јahorini počela je ponudom za Prvomajske i Vaskršnje praznike, uz znatno niže cijene smještaja. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić istakao je u našem Јutarnjem programu da su smještajni kapaciteti spremni. – Noćenje za dvije osobe iznosi 35 evra – naveo je Ljevnaić. Rekao je da od danas radi gondola i park. […]

Istočno Sarajevo: Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku

Na izletištu na Tvrdimićima kod amfiteatra “Beli vuk” na području Istočnog Novog Sarajeva na tradicionalnom prvomajskom uranku okupilo se svega petnaestak izletnika, uglavnom mlađih. Zauzeto je svega nekoliko mjesta predviđenih za roštiljanje. Jedan od izletnika rekao je Srni da je na Tvrdimiće došao sa društvom da se zabave i obilježe Međunarodni praznik rada, kao što […]