Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Slavija u Loznici osvojila 66 medalja i četiri pehara (FOTO)

15 Maj 2024
2 min.
Slavija u Loznici osvojila 66 medalja i četiri pehara (FOTO)

Borci Džiu Džicu kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva osvojili su 66 medalja i četiri pehara na IV Međunarodnom turniru “Loznica open 2024”.

Osvojili su 22 zlatne, 21 srebrenu i 23 bronzane medalje, a okitili su se i titulom prvoplasirane ekipe po broju zlatnih medalja. 

U ekipnom plasmanu, bodujući i peta i sedma mjesta, ekipa Slavije završila je kao drugoplasirana sa 254 boda u borbama. Zahvaljujući velikom broju medalja u disciplini newaza/BJJ takmičari Slavije su po prvi put u ovoj disciplini osvojili trofej za trećeplasiranu ekipu!

Još jedan pehar otišao je u ruke Anje Ždrale koja je proglašena kao najbolja u konkurenciji mlađih kadeta. 

Trofej za pobjednika apsolutne kategorije dobio je trener Slavije Danijel Blažić pobjedivši taj dan deset borbi i osvojivši dvije zlatne i dvije srebrne medalje.

Ekipa je bila u pratnji četiri trenera Danijela Blažića, Mie Banjanin, Anđele Ždrale i Danijela Damjanovića, dok je pravdu dijelio međunarodni sudija Lazar Matić. 

Na takmičenju su se najviše istakli Danijel Babalj, Milica Maunaga, Sofija Škrba, Pavle Gotovac i Danijel Blažić, koji su osvojili po dvije zlatne medalje

U sportskoj dvorani Lagator u Loznici, Slaviju je predstavljalo 58 takmičara, a 29 njih se borilo u svojim i uzrasno većim kategorijama. Sa 87 nastupa takmičari su uspijeli da pokažu dominaciju osvoje ukupno 66 medalja.

Povezani članci

Problemi novog rukovodstva Džudo saveza – Žalbe koče preuzimanje (VIDEO)

Novoizabrano rukovodstvo Džudo saveza Republike Srpske kojeg čine predsjednik Živko Milijaš, potpredsjednik Jasenko Delić i generalni sekretar Dejan Ćup prvi put se obratilo javnosti nakon što su izabrani na ove funkcije. Oni su vodili pravnu bitku sa prethodnim rukovodstvom Saveza kojeg su smijenili na sjednici Skupštine dok su odlukom Osnovnog suda u Banjaluci upisani u […]

Čelnici Džudo saveza Srpske prijavljeni tužilaštvu za “izvlačenje” 100.000 KM

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović iz Zvornika i sekretar Saveza Siniša Đukić iz Laktaša prijavljeni su banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su lažnim fakturama izvlačili novac iz ove sportske organizacije i tako nezakonito stekli korist od oko 100.000 KM, potvrđeno je “Glasu Srpske”. Prema našim saznanjima, policija ih sumnjiči da su falsifikovali […]