Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

SNSD Pale: DEMOS izdao građane i predsjednika Dodika radi lične koristi

10 Juli 2024
4 min.
SNSD Pale: DEMOS izdao građane i predsjednika Dodika radi lične koristi

Opštinski odbor SNSD Pale pozvao je predsjednika DEMOS-a Nedeljka Čubrilović da se izjasni – da li je vlast ili opozicija i da li je u izdaju republičke koalicije krenuo sa Pala?

Povodom, kako kažu, neočekivane i neprincipijelne odluke dojučerašnjih koalicionih partnera DEMOS-a na Palama da se poslije osam godina upravljanja opštinom, udruže sa opozicionim SDS-om protiv SNSD-a, iz paljanskog SNSD-a upozoravaju građane da je ovaj potez DEMOS-a čista izdaja birača koji su ih podržavali tokom proteklih osam godina, a u kojima je SNSD, kao stub vladajuće većine, bio motor promjena i brojnih projekata važnih za život građana Pala, vjerujući u zajedničku viziju i program SNSD-a i DEMOS-a.

“Ovaj potez DEMOS-a je čista izdaja birača koji su nas podržavali tokom proteklih osam godina, u kojima je SNSD bio motor promjena i brojnih projekata važnih za život građana Pala, vjerujući u našu zajedničku viziju i program. DEMOS, naš dosadašnji partner, i opozicioni SDS, odlučili su, međutim, da se udruže kroz lažni dogovor, koji je suprotan svim našim principima. Njihova najavljena saradnja u savezu koji se može nazvati izdaja pokazuje pravo lice tih političkih subjekata, koji su spremni da žrtvuju interese građana zarad svojih ličnih ambicija i političke koristi”, naglašava se u saopštenju paljanskog SNSD-a.

Iz SNSD-a Pale odgovorno tvrde da je ovaj potez paljanskog DEMOS-a izdaja SNSD-a i na republičkom novou, vladajuće koalicije Republike Srpske i predsjednika Srpske Milorada Dodika.

“Pozivamo Nedeljka Čubrilovića da se izjasni – da li je DEMOS vlast ili opozicija? Neka Čubrilović odgovori građanima da li je u rušenje republičke koalicije krenuo sa Pala? I neka se konačno izjasni – zbog čega u tu izdaju Srpske kreće baš sada kada je njen opstanak na ispitu”, naglasili su iz SNSD-a Pale.

Što se tiče Pala, dodaje se, perjanica DEMOS-a i neuspješni direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Dejan Kojić, koji gomila gubitke, tovareći ih na leđa građana kojima poskupljuje vodu, već se ponaša kao da je pobijedio na lokalnim izborima, iako izborna kampanja još nije ni počela.

“Ovo je ne samo arogantno, već i potpuno neosnovano i protivzakonito. Ovakvo ponašanje je pokazatelj koliko je DEMOS spreman da ide daleko u manipulaciji i obmanjivanju građana. Umjesto da se fokusiraju na prave probleme i potrebe naše opštine, oni su izabrali put lažnih obećanja i prijevremene kampanje. Krše zakon, krše principe, krše volju građana. SNSD Pale je tu da vam to jasno kažemo i da ponudimo jasan plan rješavanja trenutnih problema u našoj lokalnoj zajednici. Ne može lični interes, glad za foteljama i izdaja, da pobijede volju većine Pala!”, poručili su iz SNSD-a Pale.

Iz ovog odbora naglašavaju da su njihovu jasnu viziju i program, koji su usmjereni na stvarni razvoj Pala i poboljšanje života svih stanovnika te opštinre izdali upravo oni kojima su dali povjerenje.

“Više nema kompromisa i koalicije, koja će se koristiti za lične interese i nerealne ambicije pojedinaca ovog izdajničkog saveza usmjerenog protiv SNSD-a i interesa građana Pala! Dok su drugi okupirani političkim igrama i manipulacijama, mi smo usmjereni na rad i rješavanje stvarnih problema, a sve ciljem boljeg života svih građana Pala”, navodi se u saopštenju.

Opštinski odbor SNSD Pale poziva građane i cjelokupnu javnost da budu oprezni i da ne nasjedaju na lažne priče i obećanja neprincipijelnog saveza okupljenog oko – izdaje!

“Molimo vas da pratite iz dana u dan ko zaista radi na svakodnevnim poslovima lokalne vlasti od kojih zavisi život naše djece, porodica i budućnost naše opštine, a ko je spreman da izda vaše povjerenje radi političke koristi, koristeći se lažima i mržnjom prema SNSD-u”, naglasili su iz paljanskog SNSD-a i zahvalili stanovnicima opštine Pale na razumijevanju i podršci.

SRNA

Povezani članci

Otvorena “Kalinovačka kuća” – 20 odsto subvencije proizvođačima (FOTO)

 U Kalinoviku je danas otvorena “Kalinovačka kuća” u kojoj će se prodavati domaći proizvodi sa područja ove lokalne zajednice, a u čiju izgradnju je uloženo 185.000 KM. Za izgradnju i opremanje “Kalinovačke kuće” iz budžeta opštine je izdvojeno 135.000 KM, a 50.000 KM je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srspke. Načelnik opštine Kalinovik […]

Trnovo: Održana Svečana akademija – uručena priznanja

U Trnovu je sinoć održana Svečana akademija povodom slave opštine – Petrovdana, na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima, institucijama i kolektivima. Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović rekao je da je opština večeras dodijelila priznanja onima koji su zaslužni za razvoj ove lokalne zajednice. Povelja opštine dodijeljena je direktoru “Sarajevo gasa” Istočno Sarajevo i predsjedniku […]