Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sokolac: “Dan otvorenih vrata” i polaganje vijenaca poginulim borcima

30 Mart 2023
1 min.
Sokolac: “Dan otvorenih vrata” i polaganje vijenaca poginulim borcima

 Povodom Dana policije Republike Srpske – 4. aprila i 31 godine od prvog postrojavanja policije – 30. marta 1992. godine na Sokocu, organizovan je “Dan otvorenih vrata” za djecu iz sokolačkog vrtića, a danas će biti položeni i vijenci na Centralno spomen-obilježje poginulim borcima kod zgrade opštine.


Pripadnici Policijske stanice Sokolac i Žandarmerije Republike Srpske su djeci iz sokolačkog vrtića prikazali dio opreme, naoružanja i svega čime raspolažu pri izvršavanju poslova i zadataka.

Zamjenik komandira za poslove kriminaliteta Policijske stanice Sokolac Pavle Borovčanin rekao je novinarima da je “Dan otvorenih vrata” upriličen tradicionalno povodom Dana policije Republike Srpske i prvog postrojavanja policije.

On je naveo da će danas na Centralno spomen-obilježje poginulim borcima kod zgrade opštine Sokolac biti položeni vijenci u prisustvu načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimira Šehovca, predstavnika Veterana službi bezbjednosti, drugih zvanica i predstavnika Policijske stanice Sokolac.

Vršilac dužnosti direktora sokolačkog vrtića Mirjana Subašić rekla je novinarima da su djeca bila oduševljena i postavljala niz neobičnih pitanja pripadnicima policije.

SRNA

Povezani članci

U petak podjela sjemenskih paketa u Sokocu

Predstavnici Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo u petak, 12. aprila, podijeliće u Sokocu sjemenske pakate za 119 poljoprivrednika sa područja ove opštine koji su ispunili uslove ranije objavljenog javnog poziva, izjavila je direktor Fonda Ivana Novaković. Novakovićeva je rekla da je riječ o sjemenskim paketima za proizvodnju na otvorenom, koji sadrže 20 kilograma sjemenskog krompira, […]

U osnovnim školama u Sokocu, Rogatici i Han Pijesku 221 budući prvačić

U Osnovnim školama u Sokocu, Rogatici i Han Pijesku u toku je upis 221 budućeg prvačića, što je 46 djece više nego prošle godine. Psiholog u Osnovnoj školi “Sokolac” Dragana Dubočanin rekla je Srni da je u ovoj školi za upis u prvi razred prijavljeno 120 budućih prvačića, što je za 45 više nego u […]