Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Spriječen upad ROSU u poslovne objekte u Kosovskoj Mitrovici

13 Oktobar 2021
2 min.
Spriječen upad ROSU u poslovne objekte u Kosovskoj Mitrovici

Pripadnici kosovske policije upali su jutros u Kosovsku Mitrovicu u pokušaju da pretresu poslovne objekte, što su okupljeni Srbi spriječili,javlja dopisnik Srne.

Poslije kraćeg sukoba policija i pripadnici ROSU povukli su se u južni dio grada.

Јedinica za ekonomski kriminal pri kosovskoj policijskoj službi od jutros sprovodi akcije na širem području Kosova i Metohije, uključujući i sjeverne opštine, rečeno je Srni u Kosovskoj policijskoj službi.

Prema informacijama iz opštine Kosovska Mitrovica, blokirana je Ulica knjaza Miloša u kojoj ima najviše poslovnih objekata.

Nezadovoljni građani okupili su se nastojeći da spriječe pripadnike ROSU da izvrši “nenajavljeno” upadne u poslovne objekte.

Okupljeni građani su bacali kamenice, a policija je uzvraćala šok-bombama.

Tokom sukoba pričinjena je materijalna šteta na više civilnih automobila parkiranih u glavnoj ulici u Kosovskoj Mitrovici.

Na početku akcije jedinicu za ekonomski kriminal pratili su pripadnici ROSU jedinice sa više vozila raspoređenih u Bošnjačkoj mahali na ulazu u sjevernu Kosovsku Mitrovicu

U međuvremenu, oklopna vozila ROSU jedinice su se povukla, a akcija nenajavljenog pretresa je obustavljena.

RTRS

Povezani članci

Patrijarh Porfirije: Zvonik Saborne crkve u Beogradu 180 godina blagosilja grad

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije objavio je na “Instagramu” video sa istorijom zvonika stare Saborne crkve u Beogradu, za koji je istakao da punih 180 godina krstonosno krasi i blagosilja prijestoni grad Beograd. Patrijarh je u tekstu pojasnio i šta znače zagonetni pozlaćeni ukrasi i simboli na visokoj kupoli ovog zvonika koji se, zahvaljujući savremenim […]

Dodik-Milanović: Ostvariti legitimno predstavljanje sva tri naroda u BiH (FOTO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Zagrebu sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem. U saopštenju Kabineta predsjednika Hrvatske se ističe da je sastanak Milanovića sa Dodikom nastavak aktivnosti u cilju stabilnosti i funkcionisanja BiH, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu sa Dejtonskim sporazumom. “S tim ciljem Milanović je ranije […]