Ravna planina banerRavna planina baner

Auto svijet

Šta se desi kada umjesto benzina naspete dizel: Na ovoj pumpi ljudima danima sipali pogrešno gorivo

30 Juli 2022
2 min.
Šta se desi kada umjesto benzina naspete dizel: Na ovoj pumpi ljudima danima sipali pogrešno gorivo

Na benzinskoj pumpi u Međimurju ljudi su danima umjesto benzina točili dizel.

Vozilo je usporavalo, gubilo na snazi, s vremenom i stalo. Teško je palilo, a nakon nekog vremena nije se ni moglo upaliti. A da bi stvar bila gora, istim smo gorivom napunili i rezervoar traktorske kosilice fudbalskog kluba – riječi su Ivana Međimurca iz Donje Dubrave, samo jednog od dvadesetak otkrivenih oštećenih koji su nakon točenja goriva na INA-inoj benzinskoj stanici u Donjoj Dubravi uočili kvarove na automobilima i ostalim vozilima.

Da navedeni slučaj nije jedini, svjedoče i automehaničari kojima su prilazi i dvorišta radionica zatrpani automobilima u kvaru.

– Od ponedjeljka, 11. jula pa do 13. jula, zaprimio sam desetak vozila s navedenim kvarom. Sva vozila su s istog područja te s istim problemima – natočeno je neispravno gorivo evrosuper na benzinskoj pumpi INA u Donjoj Dubravi – rekao je Sven Hunjadi, automehaničar iz Draškovca.

Maloprodajno mjesto INA proizvoda u Donjoj Dubravi nalazi se na putu D20 koja spaja Koprivničko-križevačku i Međimursku županiju te je jedna od najfrekventnijih saobraćajnica naselja, a glavni je i put za stotine poslovnih i privatnih putnika dnevno te mještana okolnih naselja kojima je navedena pumpa usputna i česta stanica.

U INA su priznali grešku

– Nakon zaprimljene reklamacije kupca, INA je pristupila analizi goriva na maloprodajnom mjestu INA Donja Dubrava u Međimurju. U rezervoaru za gorivo Eurosuper 95 utvrđeno je prisustvo dizelskog goriva nakon čega je prodaja goriva iz tog rezervoara odmah obustavljena. Riječ je o izoliranom slučaju jer su sva ostala goriva u ostalim spremnicima propisane kvalitete i prodaju se regularno. Trenutno INA na maloprodajnom mjestu Donja Dubrava svojim kupcima omogućuje kupnju premium goriva Eurosuper 95 Class Plus po cijeni standardnog sve dok se ne uspostavi ponovna prodaja goriva Eurosuper 95. Svi kupci koji su izjavili prigovor, obaviješteni su o opravdanosti prigovora i zamoljeni su za dostavu troškova te je kompanija spremna nadoknaditi nastalu štetu na vozilima. Ovim putem izvinjavamo se svim kupcima koji su zbog ovog događaja imali neugodnosti. Istovremeno INA interno utvrđuje sve pojedinosti kako bi se utvrdili razlozi koji su doveli do ovog događaja te spriječilo njegovo ponavljanje u budućnosti – stoji u INA odgovoru na upit eMeđimurja.

Povezani članci

Pogledajte kako izgleda potpuno automatizovani parking (VIDEO)

Zgrada pod nazivom Future Car Park se nalazi u poslovnom dijelu grada Hangzhoua u Kini i ima kapacitet od 500 automobila koji se slažu pomoću potpuno automatizovanog sistema. Parking se sastoji od niza ovalnih tornjeva nalik stablu. Tri tornja u centru parkinga budućnosti se koriste za parkiranje automobila, dok tri druga prevoze posjetioce pomoću lifta. […]

Tesla želi da proizvodi električne automobile i baterije u Indiji

Kompanija Tesla je izrazila želju da proizvodi električne automobile i baterije u Indiji. Predstavnici Tesle su razgovarali sa indijskim vladinim zvaničnicima o podsticajima koje Indija nudi kompanijama, kao i o modalitetima saradnje, rekao je dobro upućen izvor za Rojters.    Razgovaralo se i o indijskim uvoznim taksama na automobile, a predstavnici Tesle su pre svega želeli […]