Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Stravični snimci sa Tajvana: Zgrade se naginju i ruše, panika u metrou

03 April 2024
2 min.
Stravični snimci sa Tajvana: Zgrade se naginju i ruše, panika u metrou

Tajvan je pogodio potres magnitude 7.4, najjači u posljednjih 25 godina, više zgrada je srušeno. Najmanje je četvoro mrtvih, a ima i zarobljenih.

Televizijske stanice objavile su snimke zgrada kako se ljuljaju u gusto naseljenom istočnom gradu Hualienu, blizu epicentra potresa.

Potres, koji je izazvao prekid struje u glavnom gradu Taipeiju, dogodio se u 7 sati i 58 minuta po lokalnom vremenu na dubini od 15.5 km kod južne obale Tajvana, izvijestila je državna seizmološka služba.

Stiže sve više snimaka stravičnog potresa. Pokazuju kako se neke zgrade ruše, a druge jako naginju i ostaju tako stajati, kao i paniku u metrou kada je udario potres. Objavljen je i snimak kako s nebodera curi velika količina vode iz bazena.

Nezavisne

Povezani članci

Putin: Cijene roba globalno će početi da rastu od sutra

 Predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio je da će Rusija podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo kao vid podrške Izraelu. “Sa napadom Irana na Izrael, Hezbolah i Hute, očekujte da će cijene roba globalno početi da rastu od sutra. Zapad je bio zaveden da podrži Izrael, posebno u njegovom napadu na Palestince i građane Gaze. […]

Netanjahu obećao pobjedu – oboreno blizu 300 iranskih dronova i projektila

– Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obećao je da će njegova zemlja ostvariti pobjedu nakon što je vojska saopštila da je oborila većinu od blizu 300 dronova i projektila koje je lansirao Iran u oštroj eskalaciji bliskoistočnog sukoba. “Presreli smo, odbili smo, zajedno ćemo pobijediti”, objavio je Netanjahu na mreži “Iks”. U odvojenom saopštenju iz njegovog […]