Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Studenti Univerziteta „Lobačevski“ iz ruskog Nižnjeg Novgoroda u posjeti Gradskoj upravi Istočno Sarajevo

23 April 2024
2 min.
Studenti Univerziteta „Lobačevski“ iz ruskog Nižnjeg Novgoroda u posjeti Gradskoj upravi Istočno Sarajevo

Studenti Univerziteta „Lobačevski“ iz ruskog Nižnjeg Novgoroda, zajedno sa profesorom Filozofskog fakulteta u Palama, posjetili su danas Gradsku upravu Istočno Sarajevo, gdje su se upoznali o radu ove ustanove, kao i istorijatu i današnjoj organizaciji grada Istočno Sarajevo.

U ime gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića, ruske studente je ugostio šef njegovog kabineta Ognjen Sladoje, koji je izrazio zadovoljstvo zbog njihove posjete Gradskoj upravi i poručio da su u Istočno Sarajevo uvijek dobrodošli.

On je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se akademska, naučna i kulturna saradnja lokalnih zajednica, institucija i ustanova iz Republike Srpske i Rusije sve više razvija.

S obzirom na to da gosti iz Rusije studiraju slovenske jezike i novinarstvo, predstavljen im je način saradnje Gradske uprave Istočno Sarajevo sa medijima, čiji je cilj kako povećanje transparentnosti rada Gradske uprave, tako i bolja promocija aktivnosti kompletne gradske administracije, saopšteno je iz Gradske uprave.

Studenti iz Rusije zahvalili su na prijemu u Gradskoj upravi, navodeći da se u Istočnom Sarajevu osjećaju ugodno i da bi voljeli da svoje dalje obrazovanje, ukoliko budu u mogućnosti, nastave na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Asistent na Katedri za novinarstvo Filozofskog fakulteta Stefan Ratković istakao je da će boravak ruskih studenata na ovom fakultetu dodatno ojačati saradnju Istočnog Sarajeva i Nižnjeg Novgoroda u oblastima nauke i kulture.

Prema njegovim riječima, studenti iz Pala redovno borave na studentskim razmjenama u Rusiji, a u budućnosti će biti organizovano još posjeta ruskih studenata Srpskoj.

Ruski studenti u posjeti Republici Srpskoj i Palama borave u okviru studentske razmjene, organizovane u saradnji Filozofskog fakulteta u Palama i Univerziteta „Lobačevski“ u Nižnjem Novgorodu.

Povezani članci

Vaskršnja radionica u Palama

Na vaskršnjoj kreativnoj radionici u mjesnoj zajednici Stanica u opštini Pale danas je više od 40 djece i njihovih roditelja raznim tehnikama i metodama šarala, bojila i ukrašavala vaskršnja jaja, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Stanica Ivica Topić rekao je novinarima da već 1O godina organizuju radionicu s ciljem da djecu […]

Pale: Spremna vaskršnja jaja i prehrambeni paketi

Članice Kola srpskih sestara “Sveta velikomučenica Tekla” sa Pala danas su našarale 3.000 vaskršnjih jaja koja će zajedno sa 30 paketa prehrambenih artikala podijeliti sugrađanima kojima je najpotrebnije kako bi proslavili najveći hrišćanski praznik – Vaskrs. Riječ je o tradicionalnoj aktivnosti koju Kolo Srpskih sestara sprovodi već 32 godine. Predsjednik Kola srpskih sestara Ljiljana Nešković […]