Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Teodora Marković učenik generacije Srednje škole “28. juni” u kategoriji četvrtog stepena

26 Maj 2023
3 min.
Teodora Marković učenik generacije Srednje škole “28. juni” u kategoriji četvrtog stepena

Teodora Marković proglašena je za učenika generacije u Srednjoj školi 28. juni u kategoriji 4. stepena.

Teodora Marković rođena je 4. 05. 2004. godine. Odrasla je u Palama gdje je završila Osnovnu školu „Srbija“ u kojoj je, takođe, bila učenik generacije i vukovac, što joj je, kako kaže, itekako dalo podstreka za uspjehe koje je postizala u srednjoj školi.

„Od nagrada izdvojila bih „Zmijanče“, republičku nagradu za literarni rad, za koju sam zahvalna mojoj razrednici Radomirki Lalović“, kaže Teodora.

Nakon osnovne škole odlučila je da promijeni sredinu, društvo i da sve dotadašnje, poznato, zamijeni novim, ovaj put Srednjom školom „28. juni“ gdje se obrazovala za zanimanje tehničar informacionih tehnologija.

„Uz pomoć profesora koji su posvećeno približavali stručne predmete i koje sam mnogo zavoljela postigla sam odličan uspjeh sa najvećim prosjekom kroz sve četiri godine školovanja. Škola mi je pružila mogućnost da se bavim i sportskim aktivnostima i da ne zapostavim svoju ljubav prema pisanju, za šta sam zahvalna profesorici Dragani Mandrapi. Nesebičnu podršku mi je pružala i razrednica Ana Savić.

Srednju školu ću pamtiti kao najljepši period u životu do sada prepunom uspjeha, projekata, otkrićem neformalnog obrazovanja, ali i neuspjesima koji su me naučili da svaki neuspjeh mogu da pretvorim u najveći uspjeh. Ipak, najveću zahvalnost dugujem roditeljima Daliboru i Jeleni, bratu Pavlu i ostaloj porodici koji sada mogu da budu ponosni, a to je moj način da im kažem hvala“, ističe Teodora i dodaje da “Uspjeh nije konačan, neuspjeh nije fatalan, hrabrost da se nastavi je ta koja se računa.”

Teodora će obrazovanje nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu gdje se nada da će nastaviti da niže uspjehe kao što je to činila i do sada, a trudiće se da ti uspjesi budu još veći.
„Za kraj izreka kojom se vodim kroz život je: “Ne pričajte o svojim planovima dok ih ne počnete ostvarivati““,
naglašava Teodora.

Marija Močević rođena je 18. 07. 2004. godine u Kasindolu. Završila je Osnovnu školu “Aleksa Šantić” u Vojkovićima.

Nakon osnovne škole upisala je JU Srednju školu „28. juni“ gdje se, u okviru struke Ostale djelatnosti, obrazuje za zanimanje frizer. Marija je kontinuirano od prvog do trećeg razreda postizala odličan uspjeh i imala primjerno vladanje. Učestvovala je u sportskim takmičenjima (fudbal i rukomet) na kojim je predstavljala JU Srednju školu „28. juni“.

“Smatram da je srednjoškolsko obrazovanje uticalo na izgradnju moje ličnosti. Stekla sam samopouzdanje, radne navike i, ono najvažnije, naučila sam biti čovjek. Imam svoj stav i cilj, trudim se da svakodnevno budem najbolja verzija sebe. Čast mi je i zadovoljstvo što sam završila upravo Srednju školu „28. juni“, zanimanje frizer, i što sam izabrana za učenika generacije. Nadam se da ću i u daljem radu postizati uspjehe i da će se moje želje i ciljevi ostvarivati i u budućnosti“, istakla je Marija.

Povezani članci

Otvoren konkurs “Moje Trnovo kroz sliku i stih” povodom Dana opštine

Skupština opštine Trnovo u saradnji sa načelnikom je povodom Petrovdana, krsne slave i Dana opštine Trnovo raspisala konkurs za najbolje literalne i likovne radove “Moje Trnovo kroz sliku i stih”. Pravo učešća imaju polaznici Igraonice “Radost” i učenici JU OŠ “Sveti Sava” Trnovo. Nagrade će biti uručene na Svečanoj akademiji povodom Dana i krsne slave […]

Doroteji Radanović nagrada “Mladi srbista” za najbolji esej

 Učenica srednje škole Doroteja Radanović iz Trebinja osvojila je prvo mjesto na konkursu za najbolji literarni esej i nagradu “Mladi srbista”, koju su joj danas uručili predstavnici Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Osim diplome, Radanovićeva je dobila i novčana sredstva, dok će na jesen biti organizovan i odlazak na višednevni stručni seminar o srpskom […]