Ravna planina banerRavna planina baner

Auto svijet

Tesla želi da proizvodi električne automobile i baterije u Indiji

19 Maj 2023
1 min.
Tesla želi da proizvodi električne automobile i baterije u Indiji

Kompanija Tesla je izrazila želju da proizvodi električne automobile i baterije u Indiji.

Predstavnici Tesle su razgovarali sa indijskim vladinim zvaničnicima o podsticajima koje Indija nudi kompanijama, kao i o modalitetima saradnje, rekao je dobro upućen izvor za Rojters.

Razgovaralo se i o indijskim uvoznim taksama na automobile, a predstavnici Tesle su pre svega želeli da saznaju više o lokalnim podsticajima za izgradnju nove fabrike električnih vozila, dodao je isti izvor.

Prošlogodišnji pregovori između Tesle i Indije nisu bili plodonosni.

Kompanija Tesla je od Nju Delhija tada tražila da snizi carine za uvoz automobila, ali Indija to nije prihvatila, podsjeća britanska agencija.

Indija je prošle godine htela da Tesla proizvodi električna vozila u toj zemlji, međutim, američka kompanija je željela da prvo testira indijsko tržište električnim automobilima iz uvoza.

Tanjug

Povezani članci

Čemu služi čep na vratima automobila (VIDEO)

Da li ste ikada obratili pažnju na čep koji se nalazi sa donje strane vrata vašeg automobila? Kako bi automobil bio pouzdan i trajao što duže, proizvođači ugrađuju čitav niz funkcija koje su prije svega praktične, a služe što boljem održavanju automobila. Jedna od čestih “boljki” jeste korozija koja se pojavljuje na limariji svakog automobila, […]

Ovo je najskuplji auto uvezen u BiH prošle godine

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje, najskuplji automobil u prošloj godini koji je uvezen u BiH iznosio je 504,329 KM uz dodatna davanja koja su iznosila 85,768 KM. Radi se o automobilu Mercedes Benz Mejbah S 680 4 MATIK. U TOP 10 uvezenih automobila u prošloj godini našli su se još i Ferari F8 Tributo […]