Ravna planina banerRavna planina baner

Poznati

Tužan kraj glumca za kojim je ludio svijet – ovako je umro Patrik Svejzi

18 Mart 2023
3 min.
Tužan kraj glumca za kojim je ludio svijet – ovako je umro Patrik Svejzi

Jedan od najvoljenijih i najpopularnijih glumaca Patrik Svejzi, imao je 57 godina kada je preminuo od karcinoma u strašnim uslovima.

“Prljavi ples” i “Duh” samo su neki od filmova koje je snimio slavni glumac Patrik Svejzi, glumac koji nas je napustio 2009. godine nakon teške borbe sa rakom pankreasa. O njemu je nedavno govorio glumac Kijanu Rivs, koji se na promociji najnovijeg dijela filma “Džon Vik”, prisjetio saradnje sa Svejzijem.

Kijanu Rivs i Patrik Svejzi zajedno su glumili u akcionom filmu “Point Break” iz 1991. godine, a tokom snimanja priče o policajcu koji se infiltrira u grupu surfera, pljačkaša banaka, Kijanu je rekao: “Najdraža uspomena je rad sa Patrikom Svejzijem. Bio je džentlmen, profesionalac, filmska zvijezda i inspiracija”.

Svejzi je decenijama oduševljavao gledaoce, a nedugo nakon što je otkriveno da boluje od teške bolesti, njegov brat je iznosio šokantne detalje o njegovom stanju. Istina o poslednjim trenucima glumca koji je naučio Dženifer Grej da pleše “prljavi ples” bila je zastrašujuća.

Njegova supruga Lisa Niemi držala ga je poput zatvorenika na njihovom ranču u Los Anđelesu i nije dozvoljavala nikome da dođe u posjete.

“Zanemarivala ga je čim njegovog mlađeg brata Dona ne bi zbog posla bilo u gradu. Satima bi bila van kuće, a kad bi se on vratio, pronašao bi Patrika kako leži u fekalijama i urinu. Kad bi se svađali, šamarala ga je i grebala”, rekli su. Tvrdili su i da je Niemi varala Svejzija i da su prije njegove bolesti imali burnu vezu jer je ona htjela da kontroliše svaki aspekt njegovog života.

Glumčevu porodicu je naljutilo i što je Lisa prodavala njegove suvenire s filmskih setova, a jedan od njih je bila i kožna jakna iz “Prljavog plesa”, koja je na aukciji postigla cijenu od skoro 50.000 dolara. Zbog toga se javno oglasila Patrikova nećaka Denijel Svejzi tvrdeći da bi trebalo da te dragocjenosti ostanu u porodici i pokrenula je peticiju na internetu, koja je prikupila više od 1.500 potpisa.

Glumac i Lisa su bili u braku od 1975. godine i nisu imali djece.

Mondo

Povezani članci

Gavrilo Princip je PREDAK našeg poznatog pjevača

Istorijsku ličnost kakva je Gavrilo Princip teško je dovesti u vezu sa ličnostima iz svijeta popularne muzike. Međutim, interesantan je podatak da je on predak vođe grupe “Partibrejkersi”, Zorana Kostića Caneta, koji je u jednom intervjuu otkrio detalje o ovoj porodičnoj vezi. – Ja sam potomak Gavrila Principa. Majka Gavrila Principa i moj pradeda su rođeni brat i […]

Tužan kraj glumca za kojim je ludio svijet – ovako je umro Patrik Svejzi

Jedan od najvoljenijih i najpopularnijih glumaca Patrik Svejzi, imao je 57 godina kada je preminuo od karcinoma u strašnim uslovima. “Prljavi ples” i “Duh” samo su neki od filmova koje je snimio slavni glumac Patrik Svejzi, glumac koji nas je napustio 2009. godine nakon teške borbe sa rakom pankreasa. O njemu je nedavno govorio glumac Kijanu […]