Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Bolnici “Srbija” na liječenju 34 zaraženih, situacija i dalje nepovoljna

25 Novembar 2021
1 min.
U Bolnici “Srbija” na liječenju 34 zaraženih, situacija i dalje nepovoljna

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu trenutno su na liječenju 34 pacijenta zaražena virusom korona, od kojih su četiri u jedinici intenzivne njege.

U posljednja 24 časa jedan pacijent je preminuo od posljedica kovid infekcije.

Epidemiolog u bolnici Žanka Eranović rekla je da je epidemiološka situacija na području Sarajevsko-romanijske regije i dalje nepovoljna, sa velikim brojem novih pacijenata koji se javljaju na bolničko liječenje.

Ona je istakla da su od jutros bila dva prijema na kovid odjeljenje.

“Pacijenti se ne javljaju na vrijeme. Dođu sa teškom kliničkom slikom i onda je to teško i liječiti”, rekla je Eranovićeva.

Ona je izrazila bojazan da će hospitalizaciju zahtijevati još veći broj lica, s obzirom na to da predstoji period slava i okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru.

Eranovićeva je navela da se na kovid odjeljenju Bolnice “Srbija” trenutno liječi 30 pacijenta.

Iz kovid odjeljenja intenzivne njege Srni je rečeno da trenutno imaju četiri pacijenta.

SRNA

Povezani članci

Regionalne muzičke zvijezde otvaraju ski sezonu na Jahorini

Skijaška sezona na Jahorini zvanično će biti otvorena sutra, a turisti će i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu poznatih regionalnih muzičara, najavljeno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”. Na otvaranju sezone, do nedjelje, 5. decembra, pjevaće Haris DŽinović, Saša Matić, Milica Todorović i Toni Cetinski. Na platou Poljice, u specijalno pripremljeno koncertnom […]

Srpske žrtve niko neće omalovažavati

Iako se pominjalo da bi memorijalni kompleks stradalim sarajevskim Srbima u 20. vijeku trebalo da bude sagrađen na dijelu Vraca koji pripada Srpskoj, od te ideje se odustalo, tako da će pet spomenika i muzej u znak sjećanja nići u Istočnom Novom Sarajevu. Kultura sjećanja Istočnog Sarajeva na Odbrambeno-otadžbinski rat, ali i na stradanja Srba […]