Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U Crnoj Gori od sutra na snazi nove mjere

24 Septembar 2021
2 min.
U Crnoj Gori od sutra na snazi nove mjere

U Crnoj Gori sutra će stupiti na snagu nove mjere u borbi protiv virusa korona koje predviđaju da nacionalna digitalna kovid potvrda bude uslov za ulazak u neke objekte.


Digitalna kovid potvrda od sutra je uslav za ulazak u poslovne centre, poslovne zgrade u okviru kojih posluju više od tri privredna subjekta, te trgovine neprehrambene robe čija površina prelazi više od 1.000 metara kvadratnih.

Prema ovim mjerama koje je usvojila Vlada Crne Gore, a koje će biti na snazi naredne dvije sedmice, vlasnici, korisnici i upravljači navedenih objekata dužni su da vrše kontrolu i odrede odgovornu osobu za poštovanje ove mjere.

Nove mjere predviđaju da se nacionalna digitalna kovid potvrda izdaje odmah poslije druge doze vakcine i od tog trenutka je validna, pa više ne mora da se čeka 14 dana od komletne vakcinacije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Broj prisutnih lica na svadbama i drugim privatnim proslavama koje se organizuju u ugostiteljskim objektima, uz posjedovanje nacionalne digitalne kovid potvrde, ograničava se na 50 i u slučaju da se ceremonija održava na terasi ili u bašti ili u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata.

Dozvoljava se izvođenje muzike uživo u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata uz obavezu da svi zaposleni, muzičari i gosti posjeduju nacionalnu digitalnu kovid potvrdu.

Od 9. oktobra nacionalna digitalna kovid potvrda biće neophodna i za ulazak u objekte koji se bave prodajom i prehrambenih proizvoda, a koji imaju površinu višu od 1.000 metara kvadratnih.

Nacionalna digitalna kovid potvrda je validna samo ukoliko lice ispunjava jedan od propisanih uslova – da je u cjelosti vakcinisano ili da posjeduje negativan pi-si-ar /PCR/ test koji nije stariji od 72 časa ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana, odnosno negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 časova.

SRNA

Povezani članci

Patrijarh Porfirije: Zvonik Saborne crkve u Beogradu 180 godina blagosilja grad

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije objavio je na “Instagramu” video sa istorijom zvonika stare Saborne crkve u Beogradu, za koji je istakao da punih 180 godina krstonosno krasi i blagosilja prijestoni grad Beograd. Patrijarh je u tekstu pojasnio i šta znače zagonetni pozlaćeni ukrasi i simboli na visokoj kupoli ovog zvonika koji se, zahvaljujući savremenim […]

Dodik-Milanović: Ostvariti legitimno predstavljanje sva tri naroda u BiH (FOTO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Zagrebu sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem. U saopštenju Kabineta predsjednika Hrvatske se ističe da je sastanak Milanovića sa Dodikom nastavak aktivnosti u cilju stabilnosti i funkcionisanja BiH, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu sa Dejtonskim sporazumom. “S tim ciljem Milanović je ranije […]