Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U Crnoj Gori od sutra na snazi nove mjere

24 Septembar 2021
2 min.
U Crnoj Gori od sutra na snazi nove mjere

U Crnoj Gori sutra će stupiti na snagu nove mjere u borbi protiv virusa korona koje predviđaju da nacionalna digitalna kovid potvrda bude uslov za ulazak u neke objekte.


Digitalna kovid potvrda od sutra je uslav za ulazak u poslovne centre, poslovne zgrade u okviru kojih posluju više od tri privredna subjekta, te trgovine neprehrambene robe čija površina prelazi više od 1.000 metara kvadratnih.

Prema ovim mjerama koje je usvojila Vlada Crne Gore, a koje će biti na snazi naredne dvije sedmice, vlasnici, korisnici i upravljači navedenih objekata dužni su da vrše kontrolu i odrede odgovornu osobu za poštovanje ove mjere.

Nove mjere predviđaju da se nacionalna digitalna kovid potvrda izdaje odmah poslije druge doze vakcine i od tog trenutka je validna, pa više ne mora da se čeka 14 dana od komletne vakcinacije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Broj prisutnih lica na svadbama i drugim privatnim proslavama koje se organizuju u ugostiteljskim objektima, uz posjedovanje nacionalne digitalne kovid potvrde, ograničava se na 50 i u slučaju da se ceremonija održava na terasi ili u bašti ili u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata.

Dozvoljava se izvođenje muzike uživo u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata uz obavezu da svi zaposleni, muzičari i gosti posjeduju nacionalnu digitalnu kovid potvrdu.

Od 9. oktobra nacionalna digitalna kovid potvrda biće neophodna i za ulazak u objekte koji se bave prodajom i prehrambenih proizvoda, a koji imaju površinu višu od 1.000 metara kvadratnih.

Nacionalna digitalna kovid potvrda je validna samo ukoliko lice ispunjava jedan od propisanih uslova – da je u cjelosti vakcinisano ili da posjeduje negativan pi-si-ar /PCR/ test koji nije stariji od 72 časa ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana, odnosno negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 časova.

SRNA

Povezani članci

Za malom Dankom se i dalje traga, pretražuje se atar sela Zlot

 Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, policija pretražuje širi atar sela Zlot, okolinu kuća osumnjičenih, groblje, pojate, šupe, te nepristupačan teren u Lazarevom kanjonu. Pripadnici Sektora za vanredne situacije juče su pretraživali potok u blizini kuće jednog od osumnjičenih za ubistvo. Prethodno je pretraživana okolina kuće jednog osumnjičenog, Lazarev kanjon i […]

Danas sastanak rukovodstava Srpske i Srbije

Sastanak rukovodstava Republike Srpske i Srbije, koja će predvoditi predsjednici Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić, biće održan danas u Beogradu. Sastanku će prisustvovati srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, predsjednik Skupštine Srbije Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. Sastanak će biti održan u […]