Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Istočnom Novom Sarajevu podijeljene sadnice za vlasnike plastenika

26 April 2024
1 min.
U Istočnom Novom Sarajevu podijeljene sadnice za vlasnike plastenika

U Istočnom Novom Sarajevu juče su podijeljene sadnice povrća za 289 korisnika koji u svom posjedu imaju plastenik.

Sadnice su dijeljene ispred MZ „Vraca“ i MZ „Toplik-Tilava“, u okviru Programa podsticaja razvoju poljoprivrede u opštini Istočno Novo Sarajevo za 2024. godinu.

Vlasnicima plastenika od 50m2 podijeljeno je 150 sadnica , a za vlasnike plastenika od 100m2 po 300 sadnica. Od podijeljenog sadnog materijala na jesen se očekuje prinos od minimum 150 tona povrća u vrijednosti od oko 450.000,00 KM, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Prethodno je tokom prošle sedmice izvršena i podijela sjemenskih paketa za bašte.

Ovim aktivnostima se završava prva faza programa podsticaja za poljoprivredu, druga faza će obuhvatiti mjere predviđene za mlade, voćarstvo, peradarstvo i pčelarstvo.

Korisnicima su podijeljene sadnice paprike, paradajza, krastavaca i patlidžana.

Povezani članci

“Jahorina poslovni forum” od 13. do 16. maja

Na Jahorini će od 13. do 16. maja biti održan “Jahorina poslovni forum” posvećen cirkularnoj ekonomiji i modelu novih poslovnih prilika. Učesnici će, uz raznovrsne panele i prezentacije, imati priliku da se informišu o najnovijim trendovima, razmijene iskustva i steknu uvide koji će im pomoći da unaprijede poslovanje. “Kroz raznovrsnost tema učesnici će imati priliku […]

U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića

Iz hrama Svetog velikomučenika Georgija Miljevići obavještavaju sugrađane da će ispraćaj prote Voja biti upriličen na Svijetli utorak, 7. maja 2024. godine. Sveta liturgija biće služena u 10.00 časova u hramu Svetog velikomučenika Georgija, a u nastavku opijelo u 12.00 časova. Vojislav Čarkić, u narodu poznat i kao pop Žućo, preminuo je u subotu u 87. […]