Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

U Istočnom Sarajevu uhapšen Avganistanac po Interpolovoj potjernici

11 Jun 2024
1 min.
U Istočnom Sarajevu uhapšen Avganistanac po Interpolovoj potjernici

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su na području Istočnog Sarajeva državljanina Avganistana po potjernici Interpola Beograd.

Hapšenje je izvršeno juče u saradnji sa službenicima Službe za poslove sa strancima BiH, saopšteno je iz ove policijske agencije.

Ovo lice se traži zbog počinjenih krivičnih dijela teško ubistvo i nezakonita proizvodnja, držanje i prodaja oružja i eksplozivnih naprava.

Nakon kriminalističke obrade državljanin Avganistana predat je sudiji za ekstradiciju Suda BiH na dalje postupanje.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Uskoro prijedlog razgraničenja sa FBiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će biti finalizovan prijedlog u kojem će biti predloženo političko razgraničenje sa Federacijom BiH, te da će jednog dana raspad BiH postati činjenica. – Amerikanci bez obzira koliko bi bili zli, napravili su granicu između entiteta i postavili tu liniju da ne moramo da se svađamo oko […]

Košarac: PIK nije dejtonska institucija i ne služi ničemu dobrom

Sastančenje samoorganizovane grupe ambasadora u Sarajevu odavno je izgubilo svaki smisao, istakao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac. – PIK nije dejtonska institucija i ne služi ničemu dobrom. Bez učestvovanja Rusije, stavovi ovog tijela nisu legitimni, a još manje obavezujući. Zaključke PIK-a odavno niko u Srpskoj ne čita, jer je riječ o klasičnom pamfletu […]