Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U naredna dva dana konferncija i sajam o ženskom preduzetništvu

30 Mart 2023
2 min.
U naredna dva dana konferncija i sajam o ženskom preduzetništvu

Konferencija o unapređenju ženskog preduzetništva biće održana sutra na Jahorini uz učešće 100 preduzetnica i članica udruženja iz Republike Srpske i Srbije.


Za subotu, 1. aprila, u Istočnom Novom Sarajevu planiran je i Sajam ženskog preduzetništva čiji umrežavanje i udruživanje žena, promocija rukotvorina i starih zanata, te jačanje konkurentnosti poslovnih subjekata koje vode preduzetnice.

Konferenciju i Sajam i organizuje Udruženje građana “Ženski interaktivni ruralni centar” /ŽIR/ iz Istočnog Sarajeva, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske.

Izvršni direktor ŽIR-a Milena Regoje ranije je izjavila Srni da je cilj ovog programa unaprijediti saradnju preduzetnica i članica udruženja iz Republike Srpske i Srbije radi ostvarivanja boljeg tržišnog plasmana određenih proizvoda i promocije ženskog preduzetništva u BiH i Srbiji.

“Projektom bi se povećala promocija ženskog preduzetništva u BiH i rukotvorina kroz saradnju sa preduzetnicama i predstavnicama udruženja građana iz Srbije i saradnju sa Privrednom komorom i Ministarstvom privrede Srbije”, istakla je Regojeva.

Ona je istakla da se očekuje da će 100 članica udruženja iz Republike Srpske i Srbije učestvovati na Sajmu, kao i na konferenciji na kojoj će se kroz više panela diskutovati o načinima promocije i prodaje njihovih proizvoda na širem području.

Regojeva je precizirala da će konferencija biti odražana sutra u hotelu “Rajska dolina” na Jahorini, a sajam u subotu, 1. aprila na Trgu “Srbija” u Istočnom Novom Sarajevu.

Ona je dodala da će među učesnicima sajma i konferencije biti predstavnici iz Privredne komore Srbije – regionalna privredna komora rasinskog upravnog okruga – Kruševac, te područne jedinice Niš, Čačak i Beograd sa 30 žena preduzetnica iz Srbije.

Zatim, očekuje se učešće predstavnika Muzeja na otvorenom “Staro selo” Sirogojno sa Zlatibora, Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske i Srbije, Ministarstva prosvjete i kulture Srpske, Muzeja Republike Srpske, predstavnici grada Istočno Sarajevo i opštine Istočno Novo Sarajevo.

Među učesnicima će biti predstavnici udruženja žena iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i samostalne preduzetnice iz svih krajeva BiH, napomenula je Regojeva.

Udruženje građana ŽIR Istočno Sarajevo je organizacija koja postoji od 1997. godine i bavi se ekonomskim osnaživanjem žena kroz različite programe i projekte, pomoći i podrškom žrtvama porodičnog nasilja, te zaštitom prava potrošača u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske.

SRNA

Povezani članci

Trnovo: Do 15. aprila prijave za banjsku rehabilitaciju

Opština Trnovo obavještava ratne vojne invalide, članove porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata, te žrtve ratne torture koji ostvaruju novčana primanja, da se do 15. aprila mogu prijaviti na javni poziv za banjsku rehabilitaciju koji je raspisalo Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske. Na javni poziv imaju pravo da se prijave ratni vojni invalidi od […]

Gorjela radna mašina u Palama

Na radnoj mašini na Palama, vlasništvo preduzeća iz Sarajeva, izbio je požar, a uviđaj ja izvršen u prisustvu sudskog vještaka, saopšteno je danas iz Policijske uprave Istočno Sarajevo. Policiji je juče oko 4.40 časova prijavljen požar na radnoj radnoj mašini koja se nalazila na parkingu u Ulici Mladena Todorovića. O svemu je obaviješten tužilac Okružnog […]