Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Palama održan humanitarni bazar za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji

20 April 2024
2 min.
U Palama održan humanitarni bazar za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji

U Palama je danas održan humanitarni bazar pod nazivom “Bazar iz bloka”, a sav prikupljeni novac biće usmjeren za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji u okviru velike vaskršnje akcije.

Bazar je organizovala Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” uz podršku Dječijeg vrtića “Cvrčak”.

Direktor predškolske ustanove “Cvrčak” na Palama Ivana Savić rekla je da ova humanitarna organizacija realizuje veliku vaskršnju akciju na Kosovu i Metohiji, a vrtić je učešćem na današnjem bazaru želio da pruži svoj doprinos.

“Na šest štandova postavljene su vaskršnje dekoracije, čestitke, ukrasi, korpice, koje su pravila djeca sa svojim vaspitačima”, rekla je Savićeva novinarima i dodala da djeca rado učestvuju u ovakvim akcijama.

Ona je istakla da je za svakoga bilo po nešto, a građani su dobrovoljnim prilogom mogli pomoći akciji.

Prema njenim riječima, osim redovnog obrazovanja i vaspitanja koje pružaju u vrtiću, djecu uče od malena da imaju osjećaj za druge jer je važno da kada odrastu budu prvenstveno dobri ljudi.

Savićeva je podsjetila da su tokom novogodišnjih praznika planirali da na Kosovo i Metohiju pošalju paketiće koje su spremala djeca i njihovi roditelji, ali to zbog tehničkih problema nije bilo izvodljivo, pa su došli na ideju da to urade za vaskršnje praznike.

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” od 2006. godine prikupila je 15 miliona evra i pomogla 3.300 porodica koje žive širom Balkana.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić: Ljetna predsezona na Jahorini uz znatno niže cijene smještaja (VIDEO)

Ljetna predsezona na Јahorini počela je ponudom za Prvomajske i Vaskršnje praznike, uz znatno niže cijene smještaja. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić istakao je u našem Јutarnjem programu da su smještajni kapaciteti spremni. – Noćenje za dvije osobe iznosi 35 evra – naveo je Ljevnaić. Rekao je da od danas radi gondola i park. […]

Istočno Sarajevo: Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku

Na izletištu na Tvrdimićima kod amfiteatra “Beli vuk” na području Istočnog Novog Sarajeva na tradicionalnom prvomajskom uranku okupilo se svega petnaestak izletnika, uglavnom mlađih. Zauzeto je svega nekoliko mjesta predviđenih za roštiljanje. Jedan od izletnika rekao je Srni da je na Tvrdimiće došao sa društvom da se zabave i obilježe Međunarodni praznik rada, kao što […]