Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Palama prikupljeno 55 doza krvi

25 April 2024
2 min.
U Palama prikupljeno 55 doza krvi

U akciji Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije danas je prikupljeno 55 doza dragocjene tečnosti.

Predsjednik Udruženja Gospava Pejić izjavila je novinarima da je ova akcija bila uspješna i da se prijavilo 75 davalaca, među kojima je njih deset prvi put dalo krv.

Pejićeva je navela da češće rade akcije zbog nadolazećih praznika, a svaka jedinica krvi je i te kako potrebna posebno kada se u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu posao hirurških zahvata povećao, a samim tim i potrošnja krvi.

Ona je dodala da se akcije uvijek prave u dogovoru sa šefom Službe za transfuziju.

Šef Službe za transfuziju “Kasindo” iz Istočnog Sarajeva Jelena Stojanović Lukić istakla je da su potrebne ovakve akcije u toku ove sedmice da bi lakše prošli kroz predstojeće dane.

“Imali smo i nove, mlade davaoce, a to nam je važno jer se zna desiti da određen broj davalaca kada dođu na akciju zbog zdravstvenih razloga ne mogu davati krv, pa nam je mladost jako važna”, rekla je Lukićeva.

Ona je navela da je važno širiti duh dobrovoljnog davalaštva krvi i da se obnavlja članstvo Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije, jer je krv lijek koji nema alternativu, a spašava život.

Akcija je organizovana u saradnji sa Kulturno-umjetničkim društvom “Mladost” sa Pala.

SRNA

Povezani članci

Preminula Vera Grgić

Danas je, na dan spasenja, dan Hristovog Vaskrsenja, preminula naša sugrađanka Vera Grgić. Vera je od septembra 2020. godine vodila bitku sa karcinomom dojke.

Preminuo pop Žućo

Vojislav Čarkić, u narodu poznat i kao pop Žućo, preminuo je danas u 87 godini. Pop Žućo, kako su ga parohijani najčešće zvali, bio je penzionisani sveštenik Srpske pravoslavne crkve koji je Odbrambeno-otadžbinski rat proveo na prvoj liniji kao jedini vojni sveštenik Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske. U ratu je nosio čin majora, a poslije njega ozvaničen je kao potpukovnik. U kolektivnom sjećanju sarajevskih […]