Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Palama promovisano 188 diplomaca prvog i drugog ciklusa studija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

19 Maj 2023
2 min.
U Palama promovisano 188 diplomaca prvog i drugog ciklusa studija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na Palama je danas promovisano 188 diplomaca prvog i drugog ciklusa studija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Dekan Filozofskog fakulteta Draga Mastilović rekao je da su u okviru manifestacije “Dani Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu” promovisana 164 studenta prvog ciklus studija i 24 studenta master studija iz 17 različitih oblasti koje obrazuje ova ustanova iz humanističkih, društvenih i prirodno-matematičkih nauka.

On je istakao da je ovaj fakultet ponosan na činjenicu što promovišu još jednu generaciju studenata, koja će biti snaga Republike Srpske u narednom periodu.

Student generacije na studijskom programu psihologije sa prosjekom 9,73 Katarina Marković rekla je novinarima da je zadovoljna studiranjem i onim što je naučila za četiri godine.

Markovićeva je trenutno na master studijama psihologije na Filozofskom fakultetu na Palama, a pripravnički staž odrađuje u Loznici.

Master istorije sa prosjekom 9.00 Vladimir Gavrilović rekao je da je tema koju je odbranio bila “Dragačevo u Drugom svjetskom ratu” jer je on sa prostora opštine Lučani iz Srbije.

Gavrilović je poručio studentima da upisuju master i proširuju svoja znanja.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić istakao je da je Filozofski fakultet na Palama značajan za Univerzitet u Istočnom Sarajevu i da je kadar koji se školuje neophodan svakom društvu, pa i Republici Srpskoj.

On je dodao da se na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu realizuju 112 studijska programa.

Filozofski fakultet Pale danas je uručio povelje i zahvalnice institucijama i pojedincima koji su zaslužni za promociju Fakulteta.

Promociji su prisustvovali dekani i prodekani Univerziteta u Istočnom Sarajevu, predstavnici grada Istočno Sarajevo, načelnik opštine Pale Boško Jugović, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve, kao i ličnosti iz javnog i političkog života.

Manifestacija “Dani filozofskog fakulteta” trajaće do nedjelje, 21. maja, kada će ova visokoobrazovna ustanova proslaviti krsnu slavu Svetog Jovana Bogoslova.

SRNA

Povezani članci

Saobraćajna nesreća u Istočnom Sarajevu

U ulici Vojvode Radomira Putnika u Istočnom Sarajevu došlo je do saobraćajne nezgode. Saobraćaj se odvija usporeno.

Poziv za dodjelu 150.000 KM nepovratnih sredstava za poljoprivredu

 Opština Istočno Novo Sarajevo raspisala je poziv za dodjelu 150.000 KM nepovratnih novčanih sredstava za poljoprivredu, a rok za podnošenje prijava je 15. april. Podsticajna sredstva biće raspodijeljena za podsticanje mladih ljudi i mladih bračnih parova za otpočinjanje ili unapređenje biznisa, za subvencije za plasteničku proizvodnju, za voćarstvo /nabavka sadnica/, za povrtarstvo – finansiranje nabavke […]