Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Palama promovisano 188 diplomaca prvog i drugog ciklusa studija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

19 Maj 2023
2 min.
U Palama promovisano 188 diplomaca prvog i drugog ciklusa studija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na Palama je danas promovisano 188 diplomaca prvog i drugog ciklusa studija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Dekan Filozofskog fakulteta Draga Mastilović rekao je da su u okviru manifestacije “Dani Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu” promovisana 164 studenta prvog ciklus studija i 24 studenta master studija iz 17 različitih oblasti koje obrazuje ova ustanova iz humanističkih, društvenih i prirodno-matematičkih nauka.

On je istakao da je ovaj fakultet ponosan na činjenicu što promovišu još jednu generaciju studenata, koja će biti snaga Republike Srpske u narednom periodu.

Student generacije na studijskom programu psihologije sa prosjekom 9,73 Katarina Marković rekla je novinarima da je zadovoljna studiranjem i onim što je naučila za četiri godine.

Markovićeva je trenutno na master studijama psihologije na Filozofskom fakultetu na Palama, a pripravnički staž odrađuje u Loznici.

Master istorije sa prosjekom 9.00 Vladimir Gavrilović rekao je da je tema koju je odbranio bila “Dragačevo u Drugom svjetskom ratu” jer je on sa prostora opštine Lučani iz Srbije.

Gavrilović je poručio studentima da upisuju master i proširuju svoja znanja.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić istakao je da je Filozofski fakultet na Palama značajan za Univerzitet u Istočnom Sarajevu i da je kadar koji se školuje neophodan svakom društvu, pa i Republici Srpskoj.

On je dodao da se na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu realizuju 112 studijska programa.

Filozofski fakultet Pale danas je uručio povelje i zahvalnice institucijama i pojedincima koji su zaslužni za promociju Fakulteta.

Promociji su prisustvovali dekani i prodekani Univerziteta u Istočnom Sarajevu, predstavnici grada Istočno Sarajevo, načelnik opštine Pale Boško Jugović, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve, kao i ličnosti iz javnog i političkog života.

Manifestacija “Dani filozofskog fakulteta” trajaće do nedjelje, 21. maja, kada će ova visokoobrazovna ustanova proslaviti krsnu slavu Svetog Jovana Bogoslova.

SRNA

Povezani članci

Na Treskavici otvorena Via ferrata duga 820 metara

Na Treskavici je danas otvorena Via ferata, odnosno staza po stijenama uređena čeličnim pomagalima, duga 820 metara koju su osmislili alpinisti Igor Milošev i Damir Lukšić. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je Srni da je ferata sa svim sadržajima koštala oko 40.000 KM. On je dodao da je ovo druga ferata u Istočnom Sarajevu […]

Za 10,37 odsto smanjen broj nezaposlenih lica u Istočnom Sarajevu

Na području grada Istočno Sarajevo, koji obuhvata šest opština, u julu su se na evidenciji nezaposlenih nalazila 4.734 lica koja aktivno traže zaposlenje, što je za 548 lica ili 10,37 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U opštini Pale u julu su na evidenciji nezaposlenih bila 1.434 lica, na Sokocu 1.135, u […]