Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

U pucnjavi u Šarlotu ubijena četiri policajca, četiri ranjena

30 April 2024
1 min.
U pucnjavi u Šarlotu ubijena četiri policajca, četiri ranjena

Četiri policajca su ubijena, a četiri su ranjena tokom akcije hapšenja u gradu Šarlot u američkoj državi Sjeverna Karolina.

Policajci su ubijeni dok su pokušali osuđenom zločincu da uruče nalog za hapšenje, a u incident su umiješana najmanje dva naoružana napadača.

Tijelo jednog osumnjičenog pronađeno je u dvorištu kuće u kojoj se zatvorio, a blokada je trajala tri časa.

Šef policije Šarlot-Meklenburga DŽoni DŽenings rekao je na konferenciji za novinare da su trojica ubijenih policajaca pripadnici američke operativne grupe za bjegunce, koju čine policajci iz različitih agencija.

“Četvrti policajac bio je DŽošua Ajer, koji je šest godina služio u odjeljenju Šarlot-Meklenburg”, rekao je DŽenings i dodao da je grad izgubio “heroje koji su samo željeli da zaštite zajednicu”.

Još dvije osobe pronađene su u kući, jedna žena i 17-godišnji mladić, koji su bili sa osumnjičenim. U toku je njihovo saslušanje. Vjeruje se da je jedno od njih pucalo na policiju.

Bi-Bi-Si javlja da je ovo jedan od najsmrtonosniih napada na američku policiju u posljednjih nekoliko decenija.

SRNA

Povezani članci

Oluja pogodila Hjuston: Ima žrtava, vjetar dostizao brzinu do 160 kilometara na sat

Četiri osobe su poginule u snažnoj oluji koja je pogodila Hjuston u američkoj saveznoj državi Teksas. Dvije osobe su poginule kada su na njih pala stabla koja je oborio vjetar koji je dostizao brzinu i do 160 kilometara na sat. Oko milion potrošača ostalo je bez struje, navodi “En-Bi-Si njuz”. Oluja je rušila drveće i […]

Predsjednik Slovačke posjetio Fica u bolnici: Svega se sjeća

Slovački premijer Robert Fico sjeća se okolnosti atentata izvršenog na njega 15. maja, izjavio je novoizabrani predsjednik Peter Pelegrini, koji je posjetio šefa Vlada u bolnici. – On se svega seća. Iznenađen je kako se to brzo odigralo – rekao je Pelegrini za TV TAZ. Premijer je bio svjestan kada je dopremljen u bolnicu i […]