Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

U Rusiji počela druga faza nestrateških nuklearnih vojnih vježbi

11 Jun 2024
1 min.
U Rusiji počela druga faza nestrateških nuklearnih vojnih vježbi

U Rusiji je počela druga faza vježbi nestrateških nuklearnih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.

„U skladu sa odlukom predsjednika Ruske Federacije, počela je druga faza vježbe nestrateških nuklearnih snaga“, navodi se u saopštenju.

Kako je predviđeno, jedinice oružanih snaga Rusije i Bjelorusije će uvježbavati borbenu upotrebu nestrateškog nuklearnog naoružanja.

„Vježbe imaju za cilj održavanje spremnosti ljudstva i tehnike jedinica za borbenu upotrebu nestrateškog nuklearnog naoružanja Rusije i Bjelorusije u cilju bezuslovnog osiguranja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Savezne države“, dodaje se u saopštenju.

Prethodno, u okviru prve etape vježbe, pripadnici raketnih jedinica Južnog vojnog okruga realizovali su zadatke dopremanja specijalne municije za operativno-taktički raketni sistem „Iskander“, punjenje lansera i prikriveni odlazak na naznačene pozicije radi priprema za lansiranje projektila.

Sputnjik

Povezani članci

Lideri EU saglasni oko imenovanja Fon der Lajenove

Lideri EU saglasili su se u vezi sa imenovanjem predsjednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen za novi mandat na toj funkciji, javila je novinska agencija DPA, pozivajući se na neimenovane izvore. Izbori za Evropski parlament održani su od 6. do 9. juna. Parlament će kasnije glasati o odobravanju kandidature predsjednika Evropske komisije i drugih […]

Asanž u dogovoru sa sudom priznao krivicu i napustio Veliku Britaniju (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa DŽulijan Asanž prihvatio je američki sporazum o priznanju krivice u zamkenu za slobodu i odmah napustio Veliku Britaniju. Vikiliks je saopštio da je njegov osnivač DŽulijan Asanž napustio britanski zatvor i odletio iz Velike Britanije, nakon što su tužioci u SAD izjavili da bi on trebalo ove sedmice da prizna krivicu za kršenje […]