Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U subotu na Sokocu izbor najmame Rusije, Srbije i Srpske

17 April 2024
2 min.
U subotu na Sokocu izbor najmame Rusije, Srbije i Srpske

Na Sokocu će u subotu, 20. aprila, biti izabrana najljepša i najuspješnija mama Rusije, Srbije i Republike Srpske koja će predstavljati ove tri zemlje na Krimu na finalu konkursa “Slovenska ljepota – Eurasia”, rekli su Srni u sokolačkom Udruženju “Majka i dijete”.


Predsjednik Udruženja Aleksandra Elez rekla je da ovo udruženje, zajedno sa nevladinom organizacijom ANK, prvi put organizuje nesvakidašnje i zanimljivo takmičenje u okviru manifestacije “Slovenska ljepota” /od Vladivostoka do Sokoca/ na kome se u ravnopravnoj konkurenciji biraju lijepe i aktivne žene, prije svega majke, koje vjeruju u sebe i svoj profesionalni uspjeh, a vode i zdrav porodičan život.

Ovakve uspješne i duhovno bogate žene, kako kaže Elezova, su i majke koje vole svoju državu i njeguju tradiciju.

U subotu, 20. aprila, će na finalnoj večeri za ovaj dio Evrope učestvovati šest žena iz Rusije, te po tri iz Republike Srpske i Srbije koje su se prijavile na konkurs “Slovenska ljepota Eurasia”. Tada će biti izabrana najljepša mama iz Rusije, Srbije i Republike Srpske, koja će na Krimu predstavljati ove zemlje na finalnom izboru na Krimu gdje će učestvovati druge najuspješnije žene i majke iz Azije slovenskog porijekla.

Elezova je naglasila da će učesnici ove manifestacije doputovati na Sokolac sutra u 17.00 časova i biti gosti narednih dana u hotelu “Zlatni bor”.

Prema programu ove manifestacije u subotu, 20. aprila, od 18.00 do 22.00 časa biće održano finalno veče na kome će biti izabrana najljepša i najuspješnija majka.

Elezova je naglasila da je cilj ove manifestacije promocija porodičnih vrijednosti, povećanje prestiža materinstva, te da se majka u javnosti predstavi kao stub porodice, ali i neko ko je sposoban da se ostvari i na drugim poljima – sportu, kulturi, politici…

“Organizovanje finalne večeri ove manifestacije na Sokocu će biti značajno kako za Udruženje `Majka i dijete`, tako i za našu opštinu, jer se na ovaj način otvara mogućnost saradnje sa prijateljskim ruskim narodom u oblastima kulture, sporta, očuvanja tradicije i drugim djelatnostima”, navela je Elezova.

Ona je dodala da će tokom boravka na Sokocu učesnici manifestacije “Slovenska ljepota” biti upoznati sa znamenitostima i potencijalima ove lokalne zajednice, kao i o mogućnostima razvoja Sarajevsko-romanijske regije i Republike Srpske.

Organizatori ove manifestacije su Udruženje “Majka i dijete” sa Sokoca, nevladina organizacija ANK i hotel “Zlatni bor”.

Povezani članci

Vaskršnja radionica u Palama

Na vaskršnjoj kreativnoj radionici u mjesnoj zajednici Stanica u opštini Pale danas je više od 40 djece i njihovih roditelja raznim tehnikama i metodama šarala, bojila i ukrašavala vaskršnja jaja, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Stanica Ivica Topić rekao je novinarima da već 1O godina organizuju radionicu s ciljem da djecu […]

Pale: Spremna vaskršnja jaja i prehrambeni paketi

Članice Kola srpskih sestara “Sveta velikomučenica Tekla” sa Pala danas su našarale 3.000 vaskršnjih jaja koja će zajedno sa 30 paketa prehrambenih artikala podijeliti sugrađanima kojima je najpotrebnije kako bi proslavili najveći hrišćanski praznik – Vaskrs. Riječ je o tradicionalnoj aktivnosti koju Kolo Srpskih sestara sprovodi već 32 godine. Predsjednik Kola srpskih sestara Ljiljana Nešković […]