Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U Zvečanu uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović

30 Maj 2023
1 min.
U Zvečanu uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović

Radoš Petrović iz Kosovske Mitrovice i Dušan Obrenović iz Zvečana uhapšeni su u Zvečanu tokom sukoba Srba i pripadnika Kfora i određen im je pritvor, rekao je danas advokat Dejan Vasić.


“NJima je određem pritvor do 48 časova”, rekao je Vasić novinarima.

On je naveo da je u policijskoj stanici u južnom dijelu Mitrovice posjetio Petrovića koji je u njegovom prisustvu izjavio da nije kriv.

Vasić je prenio da je Petrović ispričao da su ga pripadnici Kfora izvukli iz mase koja je sjedila na betonu.

Advokat je naveo da Petrović kaže da su ga branili pojedini pripadnici kosovske policije pošto su pripadnici Kfora na njemu “iživljavali, vukli ga i tukli”.

Vasić je najavio da će danas najvjerovatnije dobiti rješenje na koje će uložiti žalbu.

Jake snage Kfora razbile su juče skup građana koji su bili okupljeni ispred opštine Zvečan i mirno protestovali. Korišćeni su suzavac i šok-bombe.

U Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica javilo se više od 50 građana sa povredama od šok bombi, gumenih metaka i bojeve municije.

SRNA

Povezani članci

Evropski parlament odobrio viznu liberalizaciju za Srbe sa KiM

Evropski parlament odobrio je viznu liberalizaciju za nosioce srpskih pasoša sa Kosova i Metohije, koje izdaje Koordinaciona uprava Srbije, na prijedlog evroparlamentarca i izvjestioca za ukidanje tih viza Matjaža Nemeca. Za Nemecov izvještaj o ukidanju viza za vlasnike pasoša koje izdaje Koordinaciona uprava Srbije, glasalo je 406 od 597 poslanika EP, 97 je bilo protiv, […]

Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović izjavio je da će Vojska do kraja aprila dostaviti predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao vrhovnom komandantu, procjenu i prijedlog za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka. Mojsilović je naveo da će Vučiću biti upućen prijedlog modela obaveznog služenja vojnog roka i dinamičkih planova za stvaranje uslova za aktiviranje obaveze. […]