Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Učenici Srednje škole “28. juni” pobjednici takmičenja o značaju recikliranja

18 Mart 2024
2 min.
Učenici Srednje škole “28. juni” pobjednici takmičenja o značaju recikliranja

Učenici trećeg razreda Srednje škole “28. juni” iz Istočnog Novog Sarajeva pobjednici su takmičenja “Recikliraj i budi hit”, održanog u Banjaluci, u konkurenciji od 23 ekipe iz cijele BiH.


Učenici Anica Zečević, Nikola Popadić i Marko Mijović, koji su prvo mjesto osvojili uz podršku mentora Ane Savić i Edine Omerbašić Mačkić, na takmičenju su se predstavili projektom “Naša borba, naša Srpska”, navedeno je na “Fejsbuk” stranici ove škole.

Zahvalnicu za učešće i odličnu prezentaciju dobile su i ekipe prvog jedan razreda sa mentorom profesorom Jelenom Kenjić i drugog jedan sa mentorima profesorima Željkom Vidić i Predragom Blagojevićem.

“Čestitamo učenicima za postignute rezultate, za trud i radu da sebe i svoju školu, ali i grad, predstave na najbolji mogući način”, navedeno je iz Srednje škole “28. juni”.

Takmičenje je organizovao Tehnološki fakultet Univerziteta u Banjaluci s ciljem da se podigne svijest mladih i ostatka javnosti o odgovornom postupanju sa otpadom, uz poseban naglasak na pravilno odlaganje i recikliranje otpada.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske ranije je saopšteno da je u okviru takmičenja prijavljeno oko 30 projekata koje su predstavili učenici srednjih škola iz Banjaluke, Čelinca, Prnjavora, Prijedora, Istočnog Sarajeva i Doboja.

Proglašenju pobjednika prisustvovala je i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić.

SRNA

Povezani članci

Ana Pajić izabrana za fotomodela regije Istočno Sarajevo

U nedjelju, 28.04.2024., u Grand Event hall-u održan je spektakularan događaj koji je obilježio ljubitelje mode, ljepote i glamura – Izbor za Fotomodela regije Istočno Sarajevo, u organizaciji renomiranog Fashion M-a uz podršku Opštine Istočna Ilidža. Jedanaest talentiranih djevojaka s područja regije predstavilo se publici i žiriju u sportskoj,poslovnoj i svečano-poslovnoj kolekciji, demonstrirajući karakter, elokvenciju […]

Bjegunac iz predmeta ”Kode” uhapšen po potjernici Interpola

Policijski službenici PU Istočno Sarajevo uhapsili su rano jutros Branislava Janjića, za kojim je raspisana crvena Interpol potjernica u predmetu ”Kode”. Janjić je uhapšeno u Istočnoj Ilidži i osumnjičen je kao član kriminalne grupe za koju se sumnja da bavila trgovinom droge, te da je blisko sarađivala i sa kriminalnom grupom Darka Еleza. Akcijom ”Kode” […]