Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Učenicima održano predavanje i podijeljeni paketi za održavanje oralne higijene

10 April 2024
1 min.
Učenicima održano predavanje i podijeljeni paketi za održavanje oralne higijene

U Ambulanti porodične medicine “Stari Grad” u Istočnom Starom Gradu danas je, povodom Svjetskog dana zdravlja, za učenike područnih škola održano predavanje i podijeljeni paketi neophodni za održavanje oralne higijene, kao i paketi sa zdravim namirnicama.

Tim Ambulante održao je kratko predavanje o oralnoj higijeni, kao i o tome šta je zapravo Svjetski dan zdravlja i koje su to zdrave navike kojih treba da se pridržavaju kako bi očuvali svoje zdravlje, navedeno je na stranici Opštinske uprave.

Direktor Ambulante “Stari Grad” Tatjana Bekrić istakla je da je predavanje samo jedna od aktivnosti koje su planirane u okviru obilježavanja Svjetskog dana zdravlja i poručila da o svome zdravlju treba brinuti od najranijeg doba, zbog čega je ove godine posebna pažnja usmjerena ka najmlađim članovima zajednice.

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. aprila svake godine kao godišnjica osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije 1948. godine.

Svake godine teme koje izabere Svjetska zdravstvena organizacija za obilježavanje ovog važnog datuma naglašavaju najznačajnije javnozdravstvene probleme u svijetu.

U 2024. godini Svjetska zdravstvena organizacija obilježava 76 godina od svog osnivanja i opredijelila se za obilježavanje 7. aprila – Svjetskog dana zdravlja, sa temom “Moje zdravlje, moje pravo”.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić: Ljetna predsezona na Jahorini uz znatno niže cijene smještaja (VIDEO)

Ljetna predsezona na Јahorini počela je ponudom za Prvomajske i Vaskršnje praznike, uz znatno niže cijene smještaja. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić istakao je u našem Јutarnjem programu da su smještajni kapaciteti spremni. – Noćenje za dvije osobe iznosi 35 evra – naveo je Ljevnaić. Rekao je da od danas radi gondola i park. […]

Istočno Sarajevo: Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku

Na izletištu na Tvrdimićima kod amfiteatra “Beli vuk” na području Istočnog Novog Sarajeva na tradicionalnom prvomajskom uranku okupilo se svega petnaestak izletnika, uglavnom mlađih. Zauzeto je svega nekoliko mjesta predviđenih za roštiljanje. Jedan od izletnika rekao je Srni da je na Tvrdimiće došao sa društvom da se zabave i obilježe Međunarodni praznik rada, kao što […]