Ravna planina banerRavna planina baner

Vijesti

Vaskrs ove godine 5. maja, državnim službenicima nikad više neradnih dana

19 April 2024
1 min.
Vaskrs ove godine 5. maja, državnim službenicima nikad više neradnih dana

Pravoslavni Vaskrs ove godine pada 5. maja, što znači da će za službenike državne administracije u prvih devet dana tog mjeseca biti radni dani samo 7. i 8. maj.

Naime, 1. i 2. maja obilježava se praznik rada i to će biti neradni dani u Republici Srpskoj.

Zatim će 3. maja biti obilježen pravoslavni Veliki petak, takođe neradni dan, a državni službenici će biti slobodni i na Veliku subotu 4. maja te na Vaskrs 5. maja.

Vaskršnji ponedjeljak, koji pada na Đurđevdan 6. maja, takođe će biti neradni dan sljedeće godine.

Državni službenici potom će morati na posao 7. i 8. maja (ukoliko ne slave Đurđevdan ili Markovdan kada imaju pravo na dva slobodna dana), koji su radni dani, a slobodni će biti 9. maja kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom.

Nezavisne

Povezani članci

Godišnjica napada na Srbe u Zapadnoj Slavoniji 1995. (VIDEO)

U ranim jutranjim časovima 1. maja 1995. započeo je napad hrvatskih snaga na Srbe u Zapadnoj Slavoniji, poznat kao operacija “Bljesak” tokom koje su ubijene 283 osobe srpske nacionalnosti, a protjerano je najmanje 15.000 Srba. Vojno policijska akcija nazvana “Bljesak”, kojom su hrvatske snage zaposjele deo Zapadne Slavonije koji se nalazio u sastavu Republike Srpske […]

Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija u Srebrenici ne bude usvojena

 Sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom istakao je u razgovoru sa senatorom Republike Srpske Aleksandrom Vulinom da Rusija neće podržati rezoluciju o Srebrenici i da će iskorisiti svoj uticaj kako bi njeno donošenje bilo spriječeno. Patrušev je u razgovoru sa Vulinom rekao da Ruska Federacija neće podržati rezoluciju o Srebrenici koju Generalna skupština UN […]