Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Večeras koncert SPD “Sloga” iz Sarajeva

13 April 2024
2 min.
Večeras koncert SPD “Sloga” iz Sarajeva

 Srpsko pjevačko društvo /SPD/ “Sloga” iz Sarajeva večeras će u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu, uz blagoslov NJegovog visokog preosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, prirediti koncert sjećanja na upokojene članove ovog društva.


“Koncert sjećanja na upokojene članove SPD `Sloga` biće u tom duhu, da kažemo opijelo, koje će biti na koncertnoj sceni. Dosta kompozicija će biti tužnog karaktera ali istovremeno će biti i radosne pjesme vaskrsenja. Sjećanjem na naše preminule članove i sve ljude koji se upokoje potvrđujemo i obnavljamo našu vjeru u vaskrsenje”, rekao je Srni dirigent SPD “Sloga” Stefan Mojsilović.

On je istakao da je koncert lijepa prilika za priprime pred Vaskrs i u vrijeme posta, te se uklopio u tu tematiku.

“Pjesme će biti srpskih i ruskih autora sa akcentom na pjesme koje se pjevaju na opijelu, ali i pjesme iz liturgije i pjesme vaskrsne koje donose radost. Očekujemo veliki odziv publike jer blizu 30 članova `Sloge` se sprema za ovaj koncert. To je prilika da se sjetimo članova `Sloge` kojih danas nema ko da se sjeti i događaja iz istorije ovog pjevačkog društva“, rekao je Mojsilović.

Prema njegovim riječima, sav prihod na koncertu ići će u Humanitarni fond Srednje škole “28. juni”, koji je namijenjen srednjoškolcima koji nemaju dovoljno sredstava.

“Na taj način podržaćemo taj fond upravo ovim koncertom te na taj način gledamo na budućnost. Sjećanjem na stare članove i prošlost istovremeno pripremamo i nove članove. Imamo dobru saradnju sa Srednjom školom `28. juni` i crkvenom opštinom Veljine”, dodao je Mojsilović.

Početak koncerta zakazan je za 19.00 časova.

SRNA

Povezani članci

U Palama izvedena drama “Jefimija-Jelena Mrnjavčević”

Na Palama je večeras odigrana monodrama “Jefimija – Jelena Mrnjavčević”, režisera Željka Miloševića koja govori o jednoj od najbitnijih žena u istoriji Srba, vladarki, prvoj srpskoj pjesnikinji, koja je nakon što se zamonašila dobila ime Jefimija, čime je završena manifestacija “Majske duhovne svečanosti”. Lik Jelene, monahinje Jefimije tumačila je beogradska glumica Tijana Nikolić, koja je […]

Od 28. do 31. maja festival harmonike “Akordeon art plus”

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike “Novi zvuk” organizuju od 28. do 31. maja Internacionalni festival harmonike “Akordeon art plus”. Konferencija za novinare povodom otvaranja Festivala biće upriličena u ponedjeljak 27. maja u 12.00 časova u sali Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Na konferenciji je predviđeneo obraćanje dekana […]