Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Veliki srpski sabor zakazan za 8. jun

15 Maj 2024
1 min.
Veliki srpski sabor zakazan za 8. jun

Veliki srpski sabor zakazan je za 8. jun u Beogradu, poslije dogovora predsjednika Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, javlja RTS.

Veliki srpski sabor održaće se 8. juna u Beogradu, nakon što u Generalnoj skupštini UN bude održana sjednica o rezoluciji o Srebrenici, koja je zakazana za 23. maj.

Prvobitno je veliki srpski sabor najavljen za Vaskrs, ali je odgođen, budući da je odložena i sjednica Generalne skupštine UN o Srebrenici. 

SRNA

Povezani članci

Demokratska narodna partija suspendovala podršku Vladi Crne Gore, uputila zahtjeve Spajiću

Predsedništvo Demokratske narodne partije najoštrije je osudilo odluku Vlade Crne Gore da u Generalnoj Skupštini UN-a glasa za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i zato jednoglasno donijelo odluku o suspenziji podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjenja zahtjeva a saopštili su i da neće podržati rekonstrukciju Vlade najavljenu za jun mjesec. – Nelegitimna odluka Vlade bez […]

Krušedol-Saborovanje Srba daje snagu i promoviše srpski identitet

Okupljanje Srba i promocija naših vrijednosti našeg identiteta je nešto što nas održava i daje nam snagu, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na manifestaciji “Krušedolska zvona” u manastiru Krušedol na Fruškoj Gori. – Ovdje smo u Krušedolu na tradicionalnoj manifestaciji na mjestu u kome krajiški Srbi i Srbi sa prostora BiH i Republike […]