Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Veliki srpski sabor zakazan za 8. jun

15 Maj 2024
1 min.
Veliki srpski sabor zakazan za 8. jun

Veliki srpski sabor zakazan je za 8. jun u Beogradu, poslije dogovora predsjednika Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, javlja RTS.

Veliki srpski sabor održaće se 8. juna u Beogradu, nakon što u Generalnoj skupštini UN bude održana sjednica o rezoluciji o Srebrenici, koja je zakazana za 23. maj.

Prvobitno je veliki srpski sabor najavljen za Vaskrs, ali je odgođen, budući da je odložena i sjednica Generalne skupštine UN o Srebrenici. 

SRNA

Povezani članci

Nastavak sjednice o Deklaraciji sa Svesrpskog sabora

Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda sa Svesrpskog sabora. Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova. Jučerašnje zasjedanje obilježila je oštra polemika poslanika dijela opozicije i vladajućih stranaka. Premijer Srbije Miloš Vučević pozvao je juče sve poslanike Skupštine Srbije da podrže Deklaraciju o […]

Nastavak sjednice o Deklaraciji sa Svesrpskog sabora

 Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, koja je usvojena na Svesrpskom saboru srpskog naroda Srbije i Republike Srpske u Beogradu 8. juna. Na sjednici, koja je juče počela, premijer Srbije Miloš Vučević rekao je da Deklaracija Svesrpskog sabora nije prkos niti inat […]