Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Virus potvrđen kod još 457 osoba, preminulo 12

18 Septembar 2021
2 min.
Virus potvrđen kod još 457 osoba, preminulo 12

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 1044 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 457 osoba.

Radi se o 220 muškaraca i 237 žena, od kojih je 106 mlađe, 262 srednje i 89 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 96 osoba je iz Banjaluke, 42 iz Gackog, 37 iz Bijeljine, 22 iz Gradiške, po 20 iz Nevesinja i Prnjavora, 19 iz Trebinja, 18 iz Teslića, po 16 iz Bileće i Laktaša, 15 iz Doboja, 12 iz Prijedora, po 10 iz Modriče i Foče, devet iz Ribnika, po osam iz Zvornika, Kozarske Dubice, Kotor Varoša i Šamca, po sedam iz Dervente i Šipova, po šest iz Broda i Srpca, po četiri iz Lopara, Ljubinja, Novog Goražda, Petrova i Ugljevika, po dvije iz Kalinovika i Mrkonjić Grada i po jedna iz Bratunca, Višegrada, Kneževa, Osmaka, Rogatice, Rudog i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškarca i pet žena, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke, dvije iz Gacka i po jedna iz Prijedora, Bijeljine, Srpca, Lopara, Teslića, Vukosavlja, Mrkonjić Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 71.981 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 4.055 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 312.657 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 718, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 335, a u ostalim bolnicama 383. Na respiratoru su 52 osobe (30 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 22 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.111 osoba.

Povezani članci

Dodik: Povući saglasnosti; Poštovaću zaključke NSRS (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da treba povući ranije date saglasnosti Republike Srpske za formiranje Oružanih snaga, VSTS i indirektnih poreza. – Vjerujem da bi sjednica NSRS mogla da bude održana polovinom sljedećeg mjeseca i da će na dnevnom redu biti sva pitanja na kojima radne grupe predano rade – rekao je […]

Zaraženo još 439 osoba u Srpskoj, preminulo sedam

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 956 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd […]