Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Vlade Srpske i Mađarske dogovorile tri pojekta vrijednosti 140 miliona evra

05 April 2024
1 min.
Vlade Srpske i Mađarske dogovorile tri pojekta vrijednosti 140 miliona evra

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar ekonomskog razvoja Mađarske Marton Nađ na današnjem sastanku, u Banjaluci, dogovorili su saradnju na realizaciji i finansiranju tri projekta, u vrijednosti od 140 miliona evra.

Riječ je o projektima prečišćavanja otpadnih voda u Gradišci, izgradnji vjetroelektrane “Hrgud” i solarnog parka “Trebinje”.

Realizacija projekata obaviće se u saradnji sa mađarskim kompanijama Veolia, MBM i Alteo.

Vlade Srpske i Mađarske

Sastanku su prisustvovali predstavnici ovih kompanija, kao i ministarska finansija Zora Vidović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, generalni direktor Elektroprivrede Luka Petrović i Duško Perović, šef Predstavništva Srpske u Moskvi.

RTRS

Povezani članci

Dodik: Srpska i Srbija danas imaju najveći broj prijatelja u svijetu

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srbija i Republika Srpska danas imaju najveći mogući broj prijatelja u svijetu, ali da je hendikep što imaju i neprijatelje oličene u NJemačkoj, koja na svaki način pokazuje neprijateljski pristup srpskim nacionalnim politikama. “Kada se prije sedam, osam godina održavala sjednica Savjeta bezbjednosti UN sve je bilo […]

Dodik: Pet milijardi ljudi u svijetu neće stati iza rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je bilo vrlo važno da se na sjednici Savjeta bezbjednosti UN čulo da nije bilo stava Predsjedništva BiH o rezoluciji o Srebrenici koja je inicirana u Generalnoj skupštini UN i da je sve što se radi po tom pitanju na privatnoj osnovi. “Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ulaže […]