Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Zaključak Vlade dostavljen Savezu opština i gradova i svim jedinicama lokalne samouprave

08 April 2024
1 min.
Zaključak Vlade dostavljen Savezu opština i gradova i svim jedinicama lokalne samouprave

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske dostavilo je Savezu opština i gradova Srpske i svim jedinicama lokalne samouprave zaključak Vlade Republike Srpske kojim se pozivaju svi članovi organa za sprovođenje izbora iz Srpske da podnesu ostavke na tu dužnost, rečeno je Srni u Ministarstvu.


Iz Ministarstva su podsjetili da je Vlada Republike Srpske donijela ovaj zaključak izražavajući opredjeljenje za potpuno poštovanje i dosljedno primjenjivanje međunarodnog prava, Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i Ustava Republike Srpske.

Vlada je stava da se zakoni mogu mijenjati samo u parlamentarnom postupku i smatra neprihvatljivim nametanje izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH od samozvanog visokog predstavnika u BiH.

SRNA

Povezani članci

Karan: Ulaganja u MUP u proteklih pet godina 176 miliona KM

Ukupna ulaganja u Ministarstvo unutraših poslova /MUP/ Republike Srpske od 2018. do kraja 2023. godine iznose 176 miliona KM, od čega najviše u objekte 48 miliona KM, rekao je Srni resorni ministar Siniša Karan. Karan je istakao da su u ovom periodu uložena 44 miliona KM za nabavku uniformi, kao i računarske, specijalističke i opreme […]

U Srpskoj rođeno 16 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 16 beba, sedam djevojčica i devet dječaka. U Doboju je rođeno pet beba, u Zvorniku, Nevesinju, Prijedoru i Banjaluci po dvije bebe, a u Bijeljini, Gradišci i Istočnom Sarajevu po jedna. U porodilištu u Doboju rođena je jedna djevojčica i četiri dječaka, u Banjaluci dva dječaka, […]