Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Zelenski: U slučaju poraza u Artjomovsku, ukrajinski narod će tražiti kompromis sa Rusijom

29 Mart 2023
2 min.
Zelenski: U slučaju poraza u Artjomovsku, ukrajinski narod će tražiti kompromis sa Rusijom

Ako ukrajinske trupe budu poražene u Artjomovsku (ukrajinski Bahmut), onda će se Kijev brzo suočiti sa pritiskom međunarodne zajednice, izjavio je predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

Zelenski smatra da će pritisak doći brzo nakon poraza u Bahmutu, kako iz međunarodne zajednice tako i iz njegove zemlje, piše agencija Asošiejted pres kojoj je Zelenski dao intervju.

„Naše društvo će se osjećati umorno. Naše društvo će me podsticati na kompromis sa njima (Rusijom)“, rekao je Zelenski, napominjući da još nije osjetio takav pritisak.

Ukrajinski predsjednik je dodao da bi svaki poraz u ovoj fazi sukoba mogao da podrije borbeni duh ukrajinskih trupa. Agencija navodi da su komentari Zelenskog bili priznanje da bi gubitak bitke za Artjomovsk „bio više skup politički poraz nego taktički“.

Zelenski spreman da se sastane sa Si Đinpingom

Ukrajinski predsjednik dodao je da je spreman da se sastane sa predsjednikom Kine Si Đinpingom.

„Spremni smo da ga vidimo ovde. Želim da razgovaram sa njim“, rekao je Zelenski, dodajući da tokom 2022. godine nije imao nikakav kontakt sa kineskim liderom.

Peking: Nema informacija o mogućem susretu

Kina održava komunikaciju sa svim stranama o ukrajinskom pitanju, uključujući Ukrajinu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Mao Nin, komentarišući izjavu ukrajinskog predsjednika da je spreman za sastanak sa Si Đinpingom.

„Kina je, po pitanju Ukrajine, u komunikaciji sa svim stranama, uključujući Ukrajinu. Što se tiče konkretnih detalja, nemam informacije koje bih mogla da pružim“, rekla je portparolka.

Sputnjik

Povezani članci

Preminuo čuveni modni kreator Roberto Kavali

Poznati italijanski modni dizajner Roberto Kavali preminuo je danas u Firenci u 83. godini, javili su lokalni mediji. Kavali je postao poznat široj javnosti 1970. godine kada je imao svoju prvu modnu reviju u Parizu. Početkom sedamdesetih godina izmislio je i patentirao inovativni proces štampe na koži i otvorio je prvu manju radu “Limbo” u […]

U racijama pronađene ukradene lego kocke vrijedne 300.000 dolara

U racijama u četiri kuće širom južne Kalifornije, američka policija pronašla je ukradene lego kocke u vrijednosti oko 300.000 dolara. Krađe su se dogodile u okruzima Los Anđeles i Orandž, a osumnjičeni su starosti između 35 i 47 godina, prenosi Tajms. Oni su uhapšeni zbog optužbi za organizovanu krađu u maloprodaji, veliku krađu i zavjeru. […]