Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Zemljotres 4,6 stepena u Jadranskom moru

20 Novembar 2022
1 min.
Zemljotres 4,6 stepena u Jadranskom moru

Zemljotres jačine 4,6 stepena po Rihteru registrovan je jutros u Jadranskom moru blizu italijanske obale, saopšteno je iz Evromediteranskog seizmološkog centra.


Potres je zabilježen u 6.20 časova na dubini od 10 kilometara, a epicentar je bio 57 kilometara od grada Riminija i 30 kilometara sjeveroistočno od Pezara.

Područje nedaleko od ove lokacije 9. novembra pogodio je zemljotres jačine 5,7 stepena po Rihteru, a potom je uslijedilo više potresa srednje jačine.

Na području Ankone tada su prijavljene štete na zidovima objekata, a bolnica Vilja Igea je evakuisana.

SRNA

Povezani članci

Peskov: Mobilizacija je završena

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da nema novih informacija o mobilizaciji u Rusiji, jer je ona već završena. “Nema informacija o tome, svi znate da je predsjednik to proglasio završenim”, rekao je Peskov novinarima. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da je djelimična mobilizacija, proglašena 21. septembra, bila podstaknuta potrebom da se […]

Slijedi eksplozivan rast cijene goriva

Uvođenje ograničenja cijena ruske nafte dovešće do eksplozivnog rasta cijena goriva širom svijeta, izjavio je danas prvi zamjenik predsjednika Komiteta za ekonomsku politiku Savjeta Federacije Rusije Ivan Abramov, prenosi Srna. “Posljedice takve odluke su očigledne – doći će do rasta potražnje, poremećaja lanaca snabdijevanja i eksplozivnog rasta cijena goriva širom svijeta”, rekao je Abramov za […]