Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Јoš jedan Srbin uhapšen na Kosovu i Metohiji – zastrašivanje ne prestaje

13 April 2024
2 min.
Јoš jedan Srbin uhapšen na Kosovu i Metohiji – zastrašivanje ne prestaje

Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević uhapšen je danas na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije tzv. kosovske policije, navedeno je u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbijedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će provjeriti sve elemente ovog slučaja.

Riječ je o Srbinu koji je 13. oktobra 2021. godine teško ranjen od pripadnika Rosu policije koja je tada upala na sjever Kosova i Metohije kako bi izazvala incidente.

U saopštenju je navedeno da se Sofronijević mjesecima oporavljao od posljedica ranjavanja – metak je tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dijete, ali je ipak nastavio da mirno živi u svom domu sa porodicom, ne želeći da napusti sjever Kosova i Metohije.

Iz Kancelarije su ocijenili da današnje privođenje predstavlja nastavak zastrašivanja i provokacija kojima je izložen Sofornijević s ciljem da napusti svoje ognjište, ali služi i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira, dok god je Aljbin Kurti na vlasti.

– Zahtijevamo od međunarodne zajednice da se uključe i isprate slučaj uhapšenog Sofronijevića jer Srbima na Kosovu i Metohiji Priština ne garantuje niti poštuje ikakva prava – poručili su iz Kancelarije.

SRNA

Povezani članci

Dačić: Rusija se, kako stvari stoje, izborila za vanrednu sednicu SB UN o BiH

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Rusija, kako stvari stoje, izborila za vanrednu sjednicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) na kojoj će se raspravljati o prijedlogu rezolucije o Srebrenici. Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović će se na njoj najvjerovatnije obratiti putem video-linka, rekao je […]

Haos u vrtiću: Vršnjak izujedao djevojčicu po licu  i rukama

Djevojčica je teško povrijeđena u vrtiću u Sremskoj Mitrovici kada je na nju nasrnuo vršnjak i izujedao je. Sada su poznate i povrede koje je zadobila. Dijete je jako izujedano svuda po licu i rukama, a ugrizi su toliko snažni da se usijecaju duboko u kožu. Iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici za “Blic” navode […]