Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Najuspješnije Balkansko prvenstvo za Slaviju- osvojene 22 medalje

19 Septembar 2022
2 min.
Najuspješnije Balkansko prvenstvo za Slaviju- osvojene 22 medalje

Takmičari Džiju-džicu kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva osvojili su 22 medalje na 17. Balkanskom prvenstvu koje je održano u Banjaluci od 15.do 18. septembra.

U sklopu reprezentacije Republike Srpske nastupio je 31 takmičar Džiju-džicu kluba Slavija, koji su na ovom prvenstvu ponosno predstavljali svoj klub, opštinu Istočno Novo Sarajevo i grad Istočno Sarajevo, osvojene 22 medalje učinile su ovo balkabsko prvenstvo najuspiješnije u 14 godina postojanja kluba.

Nakon prvenstva klub je bogatiji za sedam prvaka Balkana, pet viceprvaka Balkana i deset bronzanih medalja.

Prvaci Balkana postali su Bojanić Luka, Antunović Milan, Petrović Kristijan, Kenjić Boriša,Ždrale Anđela, Ždrale Anja i Matić Lazar.

Viceprvaci Balkana postali su Nišić Uroš, Ikonić Dimitrije, Bujak Davor, Elek Mia i Mitrić Katarina.

Bronzane medalje osvojili su Babalj Danijel, Rajak Nina, Ikonić Dimitrije, Ilić Aleksej, Bojanić Uroš, Damjanović Danijel, Ristić Slobodan, Mandić Milan, Šantić Filip i Nišić Teodora. 

Na prvenstvu za sve uzraste učešće je uzelo 795 takmičara iz 19 država Evrope.

Organizator je bilo Džiju-džicu savez Republike Srpske u saradnji sa Balkanskom i Evropskom džiju-džicu federacijom, a takmičenje je zamišljeno kao otvoreno prvenstvo Balkana.


“Džiju- džicu klub Slavija još jednom je potvrdila sistemski rad kroz sve selekcije kluba osvojiviši najveći broj Balkanskih medalja u konkurenciji klubova džijiu- džicu saveza Republike Srpske”, saopštili su iz kluba.

Već početkom novembra takmičare Slavije očekuje međunarodni turnir u Baru (Crna Gora), Međunarodni turnir “Istočno Sarajevo Open 2022” koji će se održati 15. oktobra u Istočnom Sarajevu u organizaciji ovog kluba kluba, te Svjetsko prvenstvo u Abu Dabiju koje će okupiti najbolje takmičare svijeta krajem oktobra .

vo Open 2022” koji će se održati 15. oktobra u Istočnom Sarajevu u organizaciji našeg kluba, te Svjetsko prvenstvo u Abu Dhabiju koje će okupiti najbolje takmičare svijeta krajem Oktobra .

Povezani članci

Počeo Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić u Istočnom Sarajevu

Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić” počeo je danas u Istočnom Sarajevu uz učešće 700 takmičara iz šest zemalja. Turnir koji se održava u sportskoj dvorani u Istočnom Sarajevu zajednički organizuju džudo klubovi “Randori” iz Istočnog Novog Sarajeva i “Sparta” iz Istočne Ilidže Organizator turnira iz Džudo kluba “Randori” Stefan Majdov izjavio je da […]

Lale: Vico Zeljković generator uspona fudbala u Srpskoj

Povodom posljednjih napada i prijetnji upućenih predsjedniku Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Republike Srpske Vici Zeljkoviću oglasio se Milorad Lale, predsjednik Fudbalskog područja Sarajevsko – romanijske regije. Lale poručuje da necivilizovani izlivi mržnje upućeni prvom čovjeku FS BiH i FSRS treba da se tiču svih koji su involvIrani u fudbal Republike Srpske, a pogotovo […]